Videoland komt met docu over prins Bernhard, releasedatum bekend

Videoland komt met docu over prins Bernhard, releasedatum bekend

Wie was prins Bernhard, de man van koningin Juliana, eigenlijk? Videoland duikt in de royalty met een gloednieuwe documentaire: Prins Bernhard. Zojuist onthult de streamingdienst aan de hand van een eerste trailer de releasedatum. Later deze maand is het al zover.

Wie was prins Bernhard?

Prins Bernhard, die in 2004 overleed op 93-jarige leeftijd, zette zijn talenten altijd in voor het vaderland maar bracht de Oranjes ook wel eens in de problemen. Vooral "zijn jetset leventje, affaires en beschuldigingen van machtsmisbruik brachten de koninklijke familie vaak in verlegenheid," aldus Videoland.

Nooit eerder vertoonde beelden

De docu wordt geregisseerd door Gouden Kalf-winnaar Joost van Ginkel. Naast nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit Bernhards privécollectie, komen ook interviews voorbij met Maarten van Rossem, Gerard Aalders, Pieter Broertjes en Jan Tromp.

Prins Bernhard
Kijk op Videoland • Prins Bernhard (1911-2004) stond bekend als een charmante regelaar, die z'n talenten inzette voor het vaderland.

Deze maand al op Netflix

Prins Bernhard is vanaf 24 februari te zien op Videoland. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je terecht op onze pagina Binnenkort op Videoland.

Afbeelding via Videoland / YouTube
Afbeelding via Videoland / YouTube
Beeld: Still 'Prins Bernhard' via Videoland / YouTube
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's Video on demand VideolandPrins Bernhard

Meer Videoland

Meer Videoland

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws