De mensheid leeft ondergronds in nieuwe post-apocalyptische serieteaser van Apple TV+

De mensheid leeft ondergronds in nieuwe post-apocalyptische serieteaser van Apple TV+

Apple TV+ schetst de komende maanden een onheilspellend toekomstbeeld. Na Extrapolations (2023), waarvan seizoen 1 binnenkort uitkomt, volgt Silo (2023– ), waarin de mensheid zich heeft teruggetrokken in een gigantische ondergrondse silo.

Boven en onder

Silo (geproduceerd onder de titel Wool) speelt zich af in een vervuilde wereld die voor de mensheid schier onbewoonbaar is geworden. Veel krijgen we daar op de eerste teaserbeelden niet van mee, want de aardbewoners wonen nu ondergronds, waar ze hun besef van tijd en ruimte vergeten zijn.

Macaber lot

Wie heeft de silo gebouwd? Waarom is er buiten de silo geen leven meer mogelijk? De silobewoners weten alleen dat het ín de silo veilig is. Althans, dat wordt ze verteld. Misschien berust alles wat ze weten wel op een enorme leugen, en wacht hen ondergronds juist een macaber lot - de teaser doet alvast het ergste vermoeden.

De hoofdrol is in Silo voor Rebecca Ferguson, die de voorbije jaren onder meer te zien was in sci-fi-films als (het matig ontvangen) Reminiscence (2021) en het monsterepos Dune (2021). Ook oudgedienden Tim Robbins (The Shawshank Redemption) en Iain Glen (Jorah Mormont in Game of Thrones) zijn in de serie te zien.

Still 'Silo' via Apple TV+
Still 'Silo' via Apple TV+

Dystopie

Het verhaal is gebaseerd op een prijswinnende, dystopische boekenreeks van Hugh Howey. De seriebedenker, Graham Yost (een van de schrijvers van Band of Brothers), kan voor de eerste drie aflevering rekenen op regisseur Morten Tyldum (The Imitation Game).

Meer op Apple

Geïntrigeerd door het uitgangspunt van de serie? Vanaf 5 mei zal er wekelijks een nieuwe aflevering op Apple TV+ beschikbaar komen. Het volledige aanbod van de streamingdienst bekijk je hier.

Beeld: Still 'Silo' via Apple TV+
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Video's Apple TV+Silo (2023– )

Meer Apple TV+

Meer Apple TV+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws