Gloednieuwe misdaadthriller met Liam Neeson vanaf deze week te zien

Gloednieuwe misdaadthriller met Liam Neeson vanaf deze week te zien

'Pensioen' komt niet voor in het woordenboek van Liam Neeson en de acteur blijft vrolijk door acteren. Ook deze week schittert hij wederom in een gloednieuwe thriller: Marlowe (2022). Komende donderdag verschijnt het nieuwe misdaadverhaal in de bioscoop.

Hollywood van de jaren 30

De film neemt ons mee terug in de tijd naar de jaren 30 en volgt privédetective Phillip Marlowe (Neeson). Hij wordt ingehuurd om de ex-minnaar van een glamoureuze erfgename (Diane Kruger) te vinden. Het lijkt een makkelijke zaak, maar Marlowe komt al snel terecht in de onderbuik van Hollywoods filmindustrie en wordt ongewild betrokken bij het kruisvuur van een legendarische Hollywood-actrice (Jessica Lange) en haar subversieve, ambitieuze dochter.

Neesons honderdste film

Hoofdrolspeler Neeson kennen we natuurlijk door zijn rollen in vele actiefilms, maar ook van Schindler's List (1993). Marlowe is een bijzondere mijlpaal voor hem: het is namelijk de honderdste film van de Taken-acteur. Overige hoofdrollen zijn voor Inglourious Basterds-actrice Diane Kruger en King Kong-ster Jessica Lange. De thriller is geregisseerd door Oscarwinnaar Neil Jordan.

Marlowe (2022)
5.3
Voor privédetective Philip Marlowe gaan de zaken in Los Angeles de laatste tijd wat traag. Dan arriveert er een nieuwe klant:

Vanaf deze week in de bioscoop

Marlowe draait vanaf komende donderdag 16 maart in de bioscoop. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films die deze week in première gaan op het witte doek, kun je hier terecht.

Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot
Beeld: Still 'Marlowe' via Filmdepot

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsMarlowe (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws