Rambo keert volgende week na 40 jaar terug in de bioscoop

Rambo keert volgende week na 40 jaar terug in de bioscoop

First Blood (1982) keert na 40 jaar terug in de Nederlandse bioscopen. De film over de getraumatiseerde Vietnamveteraan op oorlogspad kan op een eervolle 4K-restauratie rekenen, en vanaf volgende week is Sylvester Stallone opnieuw op groot doek te zien in een van zijn bekendste rollen.

Aangrijpend trauma

Een militair verblijf in de jungle van Vietnam zorgt voor trauma's die zich moeilijk laten overschatten. John Rambo (Stallone) keert in First Blood terug naar zijn thuisland, maar als hij onschuldig wordt opgepakt slaan de stoppen door en begint de veteraan aan een alternatieve strijdtocht.

Lange adem

Dit actiedrama van Ted Kotcheff (Wake in Fright (1971)) wordt regelmatig in een adem genoemd met andere bekende, geprezen films over de Vietnamoorlog, en dat terwijl de film zich niet eens in het kader van de oorlog zelf afspeelt. Na Rocky (1976) was het voor Stallone de tweede franchise waar hij nog steeds regelmatig aan herinnerd wordt. Sterker nog, de meest recente Rambo-film, , dateert nog maar van 2019.

First Blood (1982)
7.7
John Rambo heeft gevochten in Vietnam en komt terug in Amerika. Hij heeft moeite om te integreren en voelt zich een buitenstaander.

40 jaar geleden

De 4K-restauratie van Rambo: First Blood is vanaf 31 maart te zien. Het is dan precies 40 jaar geleden dat de film voor het eerst in Nederland werd vertoond. Check vanaf aanstaande maandag de filmpagina voor alle bioscooptijden.

Beeld: Still 'First Blood' via TMDb

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsFirst Blood (1982)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws