Netflix gaat zijn aanbod inperken: twee prominente leidinggevenden vertrekken

Netflix gaat zijn aanbod inperken: twee prominente leidinggevenden vertrekken

Netflix gaat zijn film-en serieaanbod en productie-eenheden inperken. Het nieuws valt samen met het vertrek van twee prominente leidinggevenden, die al meer dan tien jaar bij het bedrijf werkten.

Bezuinigingen

De 'herstructurering' betekent in de praktijk dat Netflix de productie-eenheden voor 'kleine' en 'middelgrote' producties samenvoegt, een aantal banen verwijdert en meer beslissingen 'van bovenaf' zal nemen. Er wordt dus (weer) bezuinigd, en dat leidt ertoe dat een klein aantal verwachte kwaliteitstitels nóg belangrijker wordt gemaakt, terwijl veel aanbod in de marge verdwijnt.

Geannuleerde series

De afgelopen tijd was er al het nodige te doen om Netflix-series die vroegtijdig werden geannuleerd. Netflix-baas Ted Sarandos zei hier later over dat veel van de gecancelde series "goed bedoeld" waren, maar "met een groot budget toch maar een beperkt publiek bereikten". Het viel in lijn met die uitspraak al te verwachten dat Netflix zich bij verdere bezuinigingen op het 'kleinere aanbod' zou richten. Het gaat voornamelijk om series die relatief duur zijn maar tijdens hun eerste seizoen toch niet voldoende kijkers aan zich weten te binden. 1899 (2022) is daarvan een goed voorbeeld.

Still '1899' via Netflix
Still '1899' via Netflix

Gedwongen vertrek

Twee prominente leidinggevenden bij Netflix, Lisa Nishimura en Ian Bricke, vertrekken als gevolg van de veranderingen bij het bedrijf. Nishimura was verantwoordelijker voor documentaires en films die met een kleiner budget worden opgenomen; Bricke was een vicepresident binnen het bestuur.

HBO Max

De strategie die de streamingdienst momenteel volgt is bepaald niet alleen aan Netflix voorbehouden. Warner Bros. Discovery, de eigenaar van HBO Max, maakt er ook geen geheim van dat het nog meer op een selecte hoeveelheid grote titels wil inzetten.

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws