Disney+ kondigt nieuwe serie met Sean Bean aan: moordmysterie in het Engeland van 'The Tudors'

Disney+ kondigt nieuwe serie met Sean Bean aan: moordmysterie in het Engeland van 'The Tudors'

Disney+ ontwikkelt een nieuwe serie met Game of Thrones-acteur Sean Bean. Shardlake (2024– ) wordt een moordmysterie dat zich zal afspelen in het 16e-eeuwse Engeland van de Tudors.

Gebochelde rechter

Hoewel Sean Bean een historische figuur zal spelen, de strenge staatsman Thomas Cromwell, baseert Disney+ zich voor Shardlake niet op de geschiedenisboeken, maar op een moderne boekenreeks van CJ. Sansom. Het titelpersonage van de romans is de gebochelde rechter Matthew Shardlake (Arthur Hughes), die door zijn kromme rug regelmatig scheef wordt aangekeken of misbruikt wordt.

In een wereld vol dubbele bedoelingen en complotten is Shardlake ondanks het onrecht dat hem wordt aangedaan de eerlijkheid zelve. Als rechter wordt hij vaker dan eens op het spoor gezet van moorden die in de omgeving plaatsvinden, en dat is in het eerste seizoen van Shardlake niet anders: als er iemand dood wordt gevonden in een klooster in het afgelegen stadje Scarnsea, moet hij samenwerken met de huichelachtige Jack Barak (Anthony Boyle, vanaf vandaag te zien in de film Tetris (2023)). Hij komt er snel achter dat zijn compagnon zomaar eens een spion van de staatsman Thomas Cromwell (Bean) zou kunnen zijn…

Still 'The Tudors' via TMDb
Still 'The Tudors' via TMDb

Held als geen ander

De regie van deze nieuwe serie is in handen van Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl (2008)), en The Last Kingdom-maker Stephen Butchard zal het scenario voor zijn rekening nemen. "Het schrijven van Shardlake was een groot plezier. De romans van C.J. Sansom hebben een sterke opbouw, gelaagde personages en een rijke historische achtergrond, gevuld met intrige, spanning, wreedheid en mededogen. In het midden van dat alles staat Matthew Shardlake, een held als geen ander".

Opnames gestart

De opnames van Shardlake zijn al aan de gang, en vinden plaats in Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Wanneer de vierdelige serie (ongeveer) zal verschijnen, is nog niet bekend.

Beeld: Still 'Game of Thrones' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Disney+Shardlake (2024– )

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws