Bestuur Oscars overweegt regels aan te scherpen ten nadele van streamingdiensten

Bestuur Oscars overweegt regels aan te scherpen ten nadele van streamingdiensten

De streamingdiensten doen het erg goed bij de Oscars. Zo was Apple TV+ vorig jaar de eerste streamingdienst die er vandoor ging met een Oscar voor beste film en ook Netflix nam meerdere beeldjes in ontvangst. Binnenkort komt daar misschien verandering in, want de Academy overweegt de regels aan te scherpen.

Een herziening van de regels

Tot nu toe is de regel van de Academy voor een film om kans op een nominatie te maken, dat een film minstens een week in de bioscoop moet hebben gedraaid voordat de film te streamen is. In veel bioscopen hoeft de film niet te draaien als het maar op zijn minst in een van de grote steden is: Los Angeles, New York, San Francisco, Chicago, Miami en Atlanta.

Het voorstel nu is dat die markt verbreed wordt. Om kans te maken zou een film in wel 15-20 van de 50 grootste Amerikaanse steden in de bioscoop moeten draaien. De Academy verzekert dat dit niet bedoeld is om de streamingdiensten te dwarsbomen, maar wel om bioscopen tegemoet te komen die al jaren zwaar getroffen worden door streaming.

Hoge kosten

Apple TV+ heeft onlangs al zijn jaarlijkse budget voor films verhoogd, mogelijk is hierbij ook rekening gehouden met de eventuele nieuwe regel omtrent de Oscars. Het zal de streamingdiensten namelijk wel wat gaan kosten, zowel wat beteft distributiekosten als mogelijk lagere kijkcijfers zodra de film te streamen is.

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Televisie Bioscoop

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws