Genoten van 'Queen Charlotte'? Bekijk ook deze 5 historische dramaseries op Netflix

Genoten van 'Queen Charlotte'? Bekijk ook deze 5 historische dramaseries op Netflix

Heb jij ook zo genoten van de gloednieuwe miniserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story (2023) op Netflix en ben je nu op zoek naar vergelijkbare series? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 net zo romantische, historische dramaseries die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Handige Netflix-pagina's:

5 The Crown

The Crown (2016‑ )
8.6
Kijk op Netflix • 'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Deze hitserie won al 21 Emmy's en is daarmee een van de beste kostuumdrama's op Netflix. We volgen koningin Elizabeth II als een jonge pasgetrouwde die 's werelds beroemdste monarchie moet leiden, terwijl ze een relatie opbouwt met de legendarische Eerste Minister Sir Winston Churchill. Seizoen 6 verschijnt binnenkort op Netflix.

4 Downton Abbey

Downton Abbey (2010‑2015)
8.7
Kijk op Netflix • Serie die zich afspeelt op het fictieve landgoed Downton Abbey in Engeland, tijdens de jaren net voor de Eerste Wereldoorlog.

Downton Abbey speelt zich af op het gelijknamige fictieve landgoed in Engeland, in de periode vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Niet alleen volgen we de adelijke Crawley familie, van wie het landgoed is, maar ook de levens van de bedienden.

3 La cocinera de Castamar

La cocinera de Castamar (2021)
7.4
Kijk op Netflix • In het Madrid van 1720 valt een getalenteerde kok op bij een weduwe van een hertog, net op het moment dat hij terugkeert in de aristocratische society.

Een getalenteerde kok valt op bij de weduwe van een hertog, net op het moment dat hij terugkeert in de aristocratische society. De serie speelt zich af in het Madrid van 1720 en is gebaseerd op het boek van Fernando J. Múñez.

2 Anne with an E

Anne with an E (2017‑2019)
8.7
Kijk op Netflix • Het einde van de 19e eeuw. 'Anne with an E' vertelt over een jong weesmeisje dat na een gewelddadige jeugd in weeshuizen per ongeluk naar een oudere vrouw en haar oudere broer wordt gestuurd.

Gebaseerd op het boek Anne of Green Gables vertelt de serie het verhaal van het weesmeisje Anne (Amybeth McNulty), die getraumatiseerd door haar verleden nu op zoek is naar haar weg in de wereld van de jaren 1890. Als ze per ongeluk naar een oudere vrouw en haar broer wordt gestuurd op het Prince Edward eiland, transformeert het leven van Anne en het kleine stadje.

1 Bridgerton

Bridgerton (2020‑ )
7.4
Kijk op Netflix • De serie 'Bridgerton' is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Geen verrassing in de lijst: Bridgerton, het chronologische vervolg op Queen Charlotte en de originele serie waar de spin-off op is gebaseerd. Daphne (Phoebe Dynevor) hoopt ooit in de voetsporen van haar rijke ouders te treden en om haar ware liefde te vinden. Dit gaat niet zo soepel, vooral niet als het lokale roddelblad zich negatief uitlaat over Daphne. Maar dan verschijnt de rebelse Duke of Hastings (Regé-Jean Page) in beeld en spatten de vonken er vanaf tussen de twee. Een relatie tussen hen voldoet echter niet aan de verwachtingen van de high society waarin ze leven. Wat is verstandig en wat zegt hun hart?

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' via Liam Daniel/Netflix © 2023

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsQueen Charlotte: A Bridgerton Story (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws