'Five Nights at Freddy's' trailer: eerste beelden onthuld van aankomende horrorfilm

'Five Nights at Freddy's' trailer: eerste beelden onthuld van aankomende horrorfilm

Na jaren van geschrapte scripts en herziene plotlijnen, komt Five Nights at Freddy's (2023) nu echt een stapje dichterbij door de komst van de eerste teasertrailer. De verfilming van de gelijknamige game verschijnt komend najaar eindelijk in de bioscoop.

Paniek in pizzatent

Freddy Fazbear's Pizzeria zou een vrolijke plek moeten zijn, maar een nieuwe bewaker merkt al snel dat het idylische restaurant er 's nachts heel anders uitziet. Wat volgt is een heuse nachtmerrie…

Geschreven door game-maker

In de bekende game moeten spelers de nacht zien te overleven in een vervallen pizzarestaurant vol moordlustige animatronic-mascottes. Scott Cawthon, bedenker van de game, schreef het script van de verfilming en werkte mee als producent. De film werd al in 2015 aangekondigd maar het team schrapte meermaals ideeën. De rol van de bewaker wordt gespeeld door Josh Hutcherson, die we kennen als Peeta in de Hunger Games-reeks.

Five Nights at Freddy's (2023)
Een getroebleerde bewaker begint te werken bij Freddy Fazbear's Pizza. Tijdens zijn eerste nacht op het werk realiseert hij zich dat de nachtdienst bij Freddy's niet zo gemakkelijk zal zijn.

Komend najaar te zien

Five Nights at Freddy's draait vanaf 26 oktober in de bioscoop, precies op tijd voor Halloween. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films die binnenkort op het witte doek in première gaan, kun je hier terecht.

Beeld: Still 'Five Nights at Freddy's' via TMDb
Tekst: Universal Pictures

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's Films BioscoopFive Nights at Freddy's (2023)

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws