'Black Panther'-regisseur schrijft emotioneel eerbetoon aan Chadwick Boseman

'Black Panther'-regisseur schrijft emotioneel eerbetoon aan Chadwick Boseman
31 augustus 2020 om 08:29

Ryan Coogler, regisseur van Black Panther (2018), brengt een emotioneel eerbetoon uit ter ere van Chadwick Boseman. De Black Panther-acteur overleed afgelopen vrijdag op 43-jarige leeftijd na een vier jaar lange strijd tegen darmkanker.

In het eerbetoon schrijft Coogler hoe Boseman een "speciaal iemand" was die een "ongelofelijk teken" heeft achtergelaten op de wereld. De acteur sprak niet publiekelijk over zijn ziekte en Coogler omschrijft dat Boseman "zeer op privacy was gesteld". Coogler wist dan ook niet dat hij ziek was tijdens de opnames van Black Panther.

Omdat hij verzorgend was, een leider, een gelovige, waardige en trotse man, spaarde hij zijn collega's zijn lijden. Hij heeft een prachtig leven geleefd. En geweldige kunst gemaakt. Dag na dag, jaar na jaar. Dat is wie hij was. Tot mijn laatste dag zal ik de verhalen vertellen over het vuurwerk dat hij liet zien. Wat een ongelooflijke stempel heeft hij op ons allemaal gedrukt.

Fans vragen zich af wat er nu gebeurt met Black Panther 2 die in 2022 zou uitkomen en of er nu iemand anders de rol van deze superheld op zich neemt. Coogler was de rol van Boseman in het tweede deel al volop aan het voorbereiden.

Ik heb het afgelopen jaar een scenario voorbereid, woorden geschreven en me ingebeeld hoe hij die zou zeggen. Het lot heeft anders bepaald. Ik breek als ik eraan denk dat ik nooit meer een close-up van hem zal zien op de monitor, nooit meer naar hem toe zal lopen om om nog een take te vragen. Maar het doet nog meer pijn dat ik nooit meer een gesprek met hem zal voeren of een smsje zal krijgen.

Ook tijdens de coronacrisis hield Coogler contact met Boseman. De acteur bekommerde zich regelmatig om het welzijn van anderen.

Hij stuurde me tijdens de pandemie vegetarische recepten en eettips voor mij en mijn familie. Terwijl hij tegen kanker vocht, was hij nog bezig met hoe het met ons ging.

Het gehele eerbetoon van Coogler is hier te lezen. Black Panther is nu te zien op Disney+. Op Netflix zijn ook films met Boseman te bekijken, zoals Da 5 Bloods (2020) en Gods of Egypt (2016). Zijn film 21 Bridges (2019) is te zien op Amazon Prime Video.

Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesBlack Panther (2018)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws