Mark Hamill verwacht niet terug te keren in toekomstige 'Star Wars'-projecten

Mark Hamill verwacht niet terug te keren in toekomstige 'Star Wars'-projecten

Met zijn nieuwe film The Machine (2023) in aantocht, heeft acteur Mark Hamill in een gesprek met The Hollywood Reporter onthuld dat hij niet verwacht zijn rol van Luke Skywalker ooit weer op te pakken voor een nieuw Star Wars-project.

Niet waarschijnlijk

Tijdens Star Wars Celebration 2023 onthulde Lucasfilm plannen te hebben voor toekomstige Star Wars-films die zich over de gehele tijdlijn afspelen, waaronder een film over de Jedi Order met de terugkeer van Daisy Ridley als Jedi Rey. Er wordt druk gespeculeerd dat Rey zal worden bijgestaan door Force geesten, waardoor Hamill opnieuw de rol van Luke Skywalker zou kunnen spelen. Op de vraag of de acteur van plan is om de rol weer op te pakken, gaf hij onverbloemd antwoord:

Nee, ik heb geen verwachtingen dat dat zal gebeuren.

Mark Hamill

Afscheid van de held

Tijdens het filmen van Star Wars: The Last Jedi (2017) had Hamill zich er op ingesteld dat dit zijn laatste ronde als Skywalker zou zijn. Hoewel hij waarschijnlijk al wist dat hij terug zou keren als een Force geest in Star Wars: The Rise of Skywalker (2019), diende de ervaring van The Last Jedi als Hamills afscheid van de geliefde held zoals we hem allemaal kenden. Geheel onverwachts kroop Hamill in 2020 en 2022 toch weer in de huid van de Jedi dankzij The Mandalorian (2019– ) en The Book of Boba Fett (2021–2022). Samen met de hulp van een dubbelganger en special effects speelde de acteur een jonge Luke Skywalker. Als het aan Hamill ligt zou het een goed idee zijn om een nieuwe acteur in te vliegen om in het vervolg (jonge) Luke spelen, en was dit dan toch echt zijn laatste optreden in een sterrenstelsel ver, ver weg.

Vader en zoon-band

Met een familiecrisis en de komst van zijn vervreemde vader gaat het van kwaad tot erger voor Kreischer wanneer een Russische gangster arriveert om hem schoppend en schreeuwend terug te slepen naar het moederland om te boeten voor zijn misdaden. Deze keer gaat hij samen met zijn vader terug naar Rusland, waar hij een wrede misdaadoorlog doormaakt en onderweg een band met zijn vader probeert op te bouwen.

Het is helaas nog niet bekend wanneer The Machine te zien zal zijn.

Beeld: Still 'Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsStar Wars: The Rise of Skywalker (2019)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws