Martin Scorsese gaat een film over Jezus maken

Martin Scorsese gaat een film over Jezus maken

Goodfellas-regisseur Martin Scorsese gaat een film maken over Jezus. Vorige week was de maker nog op het filmfestival van Cannes om zijn nieuwste film Killers of the Flower Moon (2023) te presenteren, en het heeft er alle schijn van dat dit zijn volgende project wordt.

Meesterwerk?

Leonardo DiCaprio en Lily Gladstone spelen de hoofdrollen in Scorseses langverwachte misdaaddrama over een huiveringwekkende historische moordzaak. De première in Cannes leidde tot lovende reacties, en Nederlandse kijkers kunnen de film dit najaar verwachten.

Still 'Killers of the Flower Moon' via Apple TV+
Still 'Killers of the Flower Moon' via Apple TV+

Opvallende aankondiging

Na de première en bijbehorende verplichtingen reisde Scorsese door naar Rome, waar hij afgelopen weekend met zijn vrouw Helen Morris paus Franciscus bezocht. Na de privéontmoeting woonde hij een conferentie over 'katholieke verbeelding' bij, waar hij een opvallende aankondiging deed:

Ik heb gereageerd op de aantrekkingskracht die de paus op artiesten uitoefend, en dat kon ik maar op een manier doen: door een scenario over Jezus te schrijven. (…) En ik ga bijna aan het maken van de film beginnen.

Martin Scorsese

Het lijkt er dus op dat Scorseses eerstvolgende film een bijzondere compagnon wordt van The Last Temptation of Christ (1988), dat gebaseerd was op een roman over Jezus' strijd met verleiding.

Still 'The Last Temptation of Christ' via TMDb
Still 'The Last Temptation of Christ' via TMDb

Reis naar Japan

Paus Franciscus is niet onbekend met het werk van Scorsese. In 2016 werd diens film Silence (2016) al in het Vaticaan vertoond. Daarnaast is ook bekend dat Franciscus zich in eerste instantie bij de orde van de Jezuïeten aansloot om als missionaris naar Japan te kunnen gaan, en dat is precies waar Silence over gaat.

Meer details over Scorseses nieuwe Jezusfilm zijn nog niet bekend.

Beeld: Foto via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws