Christopher Nolan houdt zich niet in met 'Oppenheimer', film bestempeld als 16+

Christopher Nolan houdt zich niet in met 'Oppenheimer', film bestempeld als 16+

Oppenheimer (2023), met Peaky Blinders-ster Cillian Murphy in de hoofdrol, belooft een heftige film te worden. De aankomende biografie van Christopher Nolan blijkt namelijk 'R-rated' te zijn, wat gelijkstaat aan een leeftijdsgrens van 16+ hier in Nederland.

Tijd geleden voor Nolan

In een nieuwe tv-spot van Oppenheimer wordt de rating bekendgemaakt. Associated Press bevestigt de leeftijdsgrens van de film en legt uit dat deze op 16+ is gezet wegens "enige seksualiteit, naaktheid en taalgebruik".

Voor regisseur Nolan is het zijn eerste film met deze grens sinds Insomnia (2002) (die in de VS R-rating ontving maar hier door kijkwijzer overigens als 12+ werd bestempeld). Zijn andere grote blockbusters zoals Inception (2010), Interstellar (2014) en Dunkirk (2017) waren allemaal 12+, wat inhoudt dat ook kinderen jonger dan 12 met hun ouders de film mogen zien. Bij 16+ mag in Nederland niemand onder 16, ook niet met zijn of haar ouders, de bioscoopzaal binnen.

Vader van de atoombom

Hoe kan iemand met een bizar idee anderen overtuigen van wat dit teweeg kan brengen? Murphy speelt de Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Hij was een natuurkundige en werd ook wel 'de vader van de atoombom' genoemd, doordat hij de bom ontwikkelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Zal iemand ooit de waarheid vertellen over wat hier gebeurt?"

Komende zomer in de bioscoop

Oppenheimer draait vanaf 20 juli in de bioscoop. Voor een compleet overzicht van alle films van Christopher Nolan, kun je hier terecht.

Oppenheimer (2023)
8.6
Wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) leidt het geheime Manhattanproject, met bijdragen van onder andere Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom.
Beeld: Copyright 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's Films BioscoopOppenheimer (2023)

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws