Man die Franse hitfilm 'Intouchables' inspireerde overleden op 72-jarige leeftijd

Man die Franse hitfilm 'Intouchables' inspireerde overleden op 72-jarige leeftijd

Philippe Pozzo di Borgo, de man achter de film Intouchables (2011), is gisteren overleden op 72-jarige leeftijd. Pozzo di Borgo was de inspiratiebron achter de Franse hit die het verhaal vertelt over een Corsicaanse aristocraat die bij een ongeluk in de jaren '90 bijna volledig verlamd is geraakt. Toen hij gekoppeld werd aan verzorger Abdel Sellou, een jongeman die opgroeide in de banlieues van Parijs, kreeg zijn leven een onverwachtse positieve wending.

Regisseur Toledano maakt triest nieuws bekend

Regisseur van Intouchables, Eric Toledano, maakte het nieuws van Pozzo di Borgo's overlijden bekend via Twitter. Er zijn nog geen details bekendgemaakt over de doodsoorzaak van de aristocraat. Wel is bekend dat hij overleed in een ziekenhuis in Marrakech. Na het overlijden van zijn eerste vrouw, ontmoette hij een alleenstaande Marrokaanse moeder van twee kinderen die sindsdien samen met een medisch team voor hem zorgde.

Een aangrijpend verhaal

Intouchables gaat over de jaren nadat Pozzo di Borgo zijn eerste vrouw verloor. Zij overleed slechts twee jaar nadat Pozzo di Borgo verlamd raakte na een paragliding ongeluk. Het was een periode van diepe tragedie totdat hij een jonge Algerijnse assistent aannam die herhaaldelijk in aanraking was gekomen met justitie. Het bleek echter een goede set, want Sellou stond altijd voor hem klaar en de twee kregen een sterke band. In de film wordt de rol van Pozzo di Borgo gespeeld door François Cluzet, Omar Sy vertolkt de rol van zijn nieuwe assistent.

Still 'Intouchables' via TMDb
Still 'Intouchables' via TMDb
Intouchables (2011)
8.5
Kijk op Pathé Thuis • Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden.
Beeld: Still 'Intouchables' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsIntouchables (2011)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws