Tijdloze klassieker dringt in Nederland de Netflix top 10 binnen

Tijdloze klassieker dringt in Nederland de Netflix top 10 binnen

Ter viering van de dertigste verjaardag van de film The Godfather: Part III (1990) heeft regisseur Francis Ford Coppola in 2020 een nieuwe versie van zijn derde Godfather-film uitgebracht. In tegenstelling tot zijn voorgangers werd The Godfather Part III verre van universeel geprezen. Met deze gehermonteerde versie laat Coppola zien wat hij door de jaren heen geleerd heeft en zullen we hopelijk een beter begrip krijgen van het laatste hoofdstuk in de Corleone-misdaadfamilie.

Achtste plek in Netflix top 10

Ook in Nederland zijn fans van klassiekers en misschien wel van The Godfather (1972) in het specifiek, massaal op deze herziene versie afgekomen. Inmiddels is het de op zeven na best bekeken film in de dagelijkse Netflix top 10 en heeft The Godfather Part III een achtste plaats in de top tien te pakken.

Still 'The Godfather' via TMDb
Still 'The Godfather' via TMDb
The Godfather: Part III (1990)
7.6
Kijk op Netflix • Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en zijn familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld.

Coppola's verhaal

Oorspronkelijk waren er geen plannen om een vervolg op The Godfather te maken, maar na het enorme succes van de eerste film kon een tweede film niet uitblijven. Zowel de eerste als de tweede film ontvingen de Oscar voor beste film van hun jaar en even het leek erop dat Coppola de smaak oneindig te pakken had. Een derde film volgde, maar helaas is het niet geworden wat de regisseur ervan hoopte. Paramount gaf hem een herkansing. In onderstaande video licht Coppola zelf toe wat hij veranderde.

Beeld: Still 'The Godfather Part III' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Netflix FilmsThe Godfather: Part III (1990)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws