Nieuwe sciencefictionserie op Netflix maakt hoge verwachtingen waar: 'Briljant!'

Nieuwe sciencefictionserie op Netflix maakt hoge verwachtingen waar: 'Briljant!'

Nadat Vortex (2023) in Frankrijk met veel lof werd ontvangen, besloot Netflix de wereldwijde rechten te bemachtigen. Deze week verscheen de meeslepende miniserie ook bij ons op de streamingdienst en weet gelijk de hoge verwachtingen waar te maken.

Handige Netflix-pagina's:

'Vernieuwend'

Vooral critici zijn lovend en nieuwe de sci-fi een "genreoverschrijdende serie," vooral door de combinatie van echte beelden en beelden vanuit de virtual reality, klinkt het. "Een perfecte match om een veelvoudig lineair en non-lineair publiek tevreden te stellen!"

Deze genreoverschrijdende serie is een mix van romantisch drama, fantasiethriller en politieprocedure en is ook vernieuwend in zijn vorm door echte en virtuele beelden te combineren.

Unifrance

Vortex is een briljante serie die zijn genre vernieuwt: een uiterst aangrijpend onderzoek - deels uitgevoerd in de virtuele ruimte - dat ons gevangen neemt om ons mee te nemen naar een diep ontroerend liefdes- en familiedrama. Een perfecte match om een veelvoudig lineair en non-lineair publiek tevreden te stellen!

Julia Schulte, SVP France tv
Vortex (2023)
7.6
Kijk op Netflix • De vrouw van een politieagent is omgekomen door een mysterieus ongeluk. Nadat hij via virtual reality opnieuw contact met haar heeft gelegd, probeert hij dat te ontkennen.

Politie schakelt VR in

Het is 2025 en de virtual reality (VR)-technologie is zo vergevorderd dat het een waardevol hulpmiddel voor de politie is geworden om misdaden op te lossen. Met deze technologie kan Ludovic grote en kleine details analyseren van de plaats delict waar een vrouw verdronken op een strand werd gevonden - zonder erbij te hoeven zijn. Maar de VR is niet zonder fouten en het is precies door een fout dat Ludovic opnieuw contact kan maken met Mélanie (Camille Claris, Caïn), de moeder van zijn dochter Juliette (Anaïs Parello, Parlement), en de liefde van zijn leven - een vrouw die al lang dood is…

Beeld: Still 'Vortex' via Julien Cauvin / ©France Télévision

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsVortex (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws