Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de waargebeurde Oscarwinnaar Le Mans '66 (2019).

Uitgelichte films op tv week 23

Vandaag kijk je op Paramount Network naar de Oscargenomineerde fantasyfilm Corpse Bride (2005). Victor verknoeit zijn geloften tijdens een huwelijksrepetitie en reist door het bos om zijn geloften voor te dragen. Hij stopt om uit te rusten in het bos en terwijl hij oefent, krijgt hij ze goed en legt hij zijn trouwring op een vingervormige stok in de grond en spreekt hij zijn trouwgeloften uit. De stok blijkt een verrotte vinger van een vermoord meisje te zijn, dat terugkeert als zombie en erop staat dat ze nu Victors wettige echtgenote is.

Dinsdag kijk je naar Transformers (2007). Wanneer Sam Witwicky zijn eerste auto koopt, weet hij niet dat het eigenlijk een buitenaardse robot is. Optimus Prime en een andere groep transformerende robots zijn aangekomen op zoek naar het Allspark. Maar Optimus Prime en de Autobots zijn niet de enige aliens op aarde. De film is nu ook te zien op SkyShowtime en via Pathé Thuis.

Woensdag wordt The Girl with the Dragon Tattoo (2011) uitgezonden. Onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) verlaat na een aanklacht zijn tijdschrift Millenium. Hij accepteert een aanbod van Henrik Vanger (Christopher Plummer) om de familiegeschiedenis van Vanger te schrijven. Wat Henrik het liefst wil weten is wat er met zijn nichtje Harriet Vanger is gebeurd, die 40 jaar geleden spoorloos verdween. Blomkvist besluit een assistent, computerhacker Lisbeth Salander (Rooney Mara), aan te nemen om hem te helpen. Samen leren ze de diepe geheimen van de familie Vanger.

Donderdag kijk je naar Johnny English (2003). Rowan Atkinson speelt MI7-agent Johnny English, die wordt ingezet als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek.

Johnny English (2003)
6.2
Kijk op Videoland • Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Rowan Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid.

RTL7 zendt vrijdag de waargebeurde Oscarwinnaar Le Mans '66 (2019) uit. De film vertelt het verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en autocoureur Ken Miles (Christian Bale). Samen bouwden zij een raceauto voor de Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24-uur van Le Mans in 1966.

Zaterdag wordt gevierd met DC-film Captain America: Civil War (2016). Henry Cavill kruipt hierin in de huid van Superman. Als kind wordt hij door zijn biologische ouders naar de aarde gestuurd om hem te redden van de ondergang van planeet Krypton. Jonathan (Kevin Costner) en Martha Kent (Diane Lane) nemen hem in huis. Al snel komen ze erachter dat de jongen geen normaal kind is, hij heeft namelijk superkrachten. Als de aarde wordt bedreigd door een buitenaards ras is het aan Clark Kent om zijn nieuwe thuis te beschermen.

Paramount Network sluit de week af met Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981). In een alternieve versie van het Amerika van 1985, waar gekostumeerde superhelden deel uitmaken van de dagelijkse samenleving en de 'klok van de dag des oordeels' - die de spanningen tussen de VS en de Sovjet-Unie in kaart brengt - permanent is ingesteld op vijf minuten voor middernacht. Wanneer een van zijn vroegere collega's wordt vermoord, gaat de gemaskerde burgerwacht Rorschach op zoek naar een complot om alle superhelden uit heden en verleden te vermoorden en in diskrediet te brengen.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Corpse Bride' via TMDb

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws