Nieuwe Netflix-serie maakt het bont: slechtst beoordeelde serie tot nu toe

Nieuwe Netflix-serie maakt het bont: slechtst beoordeelde serie tot nu toe

Veel Netflix-series en films hebben geweldige records op hun naam staan, de een overtreft de ander steeds maar weer. Queen Cleopatra (2023– ) heeft ook een nieuw record behaald, maar niet een om jaloers op te zijn: nog nooit eerder behaalde een Netflix-serie zo'n lage score.

Een uitzonderlijke score

Het is inmiddels wel duidelijk dat er vooral in Egypte veel ophef is ontstaan rondom de serie Queen Cleopatra, maar nu blijkt de kritiek over de huidskleur van het hoofdpersonage te zijn overgeslagen naar de beoordeling. De serie moet het doen met een magere publiekscore van 3% op Rotten Tomatoes, een dag geleden zelfs 1%. Het is een ongekend dieptepunt voor de streamingdienst en dat terwijl de serie in enkele landen nog even in de top 10 heeft gestaan ook.

Still 'Queen Cleopatra' via TMDb
Still 'Queen Cleopatra' via TMDb

Concurrerende series

Voorheen was Resident Evil (2022) aanvoerder van de lijst slechtste series op Netflix met een publieksscore van destijds 22% (inmiddels 26%). Hoewel dit lang niet in de buurt komt van de 3% die Queen Cleopatra krijgt, was het laag in vergelijking met andere prominente missers van de streamingdienst. Jupiter's Legacy (2021) bijvoorbeeld, werd eveneens gezien als een grote flop, maar kreeg nog wel een score van 73%. Hetzelfde geldt voor Space Force (2020–2022), maar ook deze serie behaalde toch nog een redelijke score van 77%.

Queen Cleopatra (2023‑ )
1.1
Kijk op Netflix • 'Queen Cleopatra' is een documentaire over Cleopatra VII Philopator, een koningin van het oude Egypte en het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie, waarmee ze tevens de laatste Hellenistische heerseres was.
Beeld: Still 'Queen Cleopatra' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixQueen Cleopatra (2023– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws