Aftellen naar Oscars 2020: hoe, waar, wie, wat?

Aftellen naar Oscars 2020: hoe, waar, wie, wat?
9 februari 2020 om 20:00
10 februari 2020 om 03:35

De uitreiking van de prestigieuze Oscars vindt vannacht plaats. Hoe en waar je alles live kunt volgen, wie het evenement zullen presenteren en wat de genomineerde films zijn lees je hieronder.

Update: Bekijk hier alle Oscarwinnaars (live).

Hoe laat beginnnen de Oscars?

De uitreiking van de Oscars 2020 zal beginnen op maandag 10 februari (de nacht van zondag 9 februari) om 02.00 Nederlandse tijd. De uitreiking zelf zal vooraf worden gegaan door 'Oscars 2020: Red Carpet', wat zal aanvangen om 00:30 Nederlandse tijd.

Waar worden de Oscars gehouden?

De sterren zullen zich verzamelen in het Dolby Theater in Los Angeles, waar de ceremonie al sinds 2002 wordt gehouden.

Waar kan ik de Oscars kijken?

Net5 zond de afgelopen jaren telkens de uitreiking van de Oscars uit in Nederland. Dit jaar heeft de zender echter besloten de rechten niet te bemachtigen. Gelukkig kocht Disney de Nederlandse uitzendrechten van de Oscars en kan de uitreiking – inclusief het Red Carpet-evenement – op de zender FOX live worden gekeken. FOX zendt vanaf 00:30 'Oscars 2020: Red Carpet' uit en om 02:00 zal er live verslag zijn van de Oscar-uitreikingen zelf.

Wie presenteren de Oscars en wie treden er op?

Sandra Oh, James Corden, Maya Rudolph, Timothée Chalamet en Regina King zullen elk een gedeelte van het evenement presenteren. Janelle Monáe, Elton John, Idina Menzel en Billie Eilish treden op.

Wie is de host van de Oscars?

Er zal zal voor het tweede jaar op rij geen host aanwezig zijn op het evenement.

Wat zijn de belangrijkste genomineerde films bij de Oscar 2020?

Dramafilm Joker heeft 11 nominaties bemachtigd en is daarmee de film met de meeste Oscarnominaties. In onderstaand overzicht staan alle genomineerde films vermeld voor de Oscar voor beste film. Later op de avond zal er een nieuw artikel worden gepubliceerd met de verliezende genomineerde en winnende films voor alle Oscar-prijzen.

Houd FilmVandaag.nl in de gaten voor de laatste updates omtrent de Oscars, met later op de avond alle winnaars, verliezende genomineerde films en meer!

Meer over:

Algemeen Films Televisie

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…