Films op tv: alle filmtips voor komende week (week 7)

Door de redactie uitgelichte films op tv

Films op tv: alle filmtips voor komende week (week 7)
10 februari 2020 om 16:08
13 februari 2020 om 15:31

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met wat ons betreft als hoogtepunt op vrijdag een misdaadfilm die op plek 5 staat in onze top 100 films aller tijden.

Uitgelichte films week 7

Sciencefictionfilm The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 is gebaseerd op het boek Spotgaai van Suzanne Collins. Het is de derde film in De Hongerspelentrilogie en is vandaag (maandag) te zien. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 zal volgende week maandag te zien zijn.

De Amerikaanse komedie Trading Places, geregisseerd door John Landis, is dinsdag te zien op tv. De film won twee BAFTA Awards en werd genomineerd voor een derde, een Academy Award en twee Golden Globes.

De eerste film van Columbia Pictures' filmtrilogie gebaseerd op Stieg Larssons literaire blockbuster de Millennium-trilogie wordt woensdag op televisie vertoond. Het is een remake van de Zweedse film Män som hatar kvinnor.

Ace Ventura: When Nature Calls is het vervolg op Ace Ventura: Pet Detective uit 1994, die vorige week op televisie te zien was. Jim Carrey speelt de hoofdrol in deze Amerikaanse komedie.

Het hoogtepunt van deze week is wat ons betreft op vrijdag. Dan is het namelijk tijd voor misdaadfilm en klassieker Pulp Fiction (zie afbeelding bovenaan). Deze film werd genomineerd voor zeven Oscars, waarvan die voor het scenario – van Tarantino en Roger Avary – daadwerkelijk werd gewonnen. Er worden in de film vijf individuele verhaallijnen behandeld die elkaar gaandeweg ontmoeten en beïnvloeden.

Maar ook zaterdag is het tijd voor een ware klassieker. Het is dan namelijk de beurt aan Alfred Hitchcock met zijn thriller/mysteryfilm Vertigo. De film wordt gezien als een van de beste films uit de filmgeschiedenis. Een vakterm in de cinematografie verwijst zelfs rechtstreeks naar de film: het 'vertigoshot'.

We sluiten de week wederom af (net als vorige week) met The Truman Show. De Amerikaanse drama/komedie is gedeeltelijk gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick uit 1959, Time Out of Joint en op een aflevering uit de populaire sciencefictionserie Twilight Zone. De film won drie Golden Globes en was genomineerd voor drie Oscars.

Elke dag vind je via de volgende link het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still uit de film 'Pulp Fiction' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…