Wat Pink Floyd te maken heeft met 'Dune'

Wat Pink Floyd te maken heeft met 'Dune'
16 september 2020 om 17:47

De trailer van Dune (2020), vorige week uitgebracht door Warner Bros, maakte de cirkel rond voor de relatie tussen Frank Herberts sciencefictionroman en de rockband Pink Floyd.

Toen Alejandro Jodorowsky in de jaren zeventig en poging deed om een filmbewerking van Dune op te zetten, was hij van plan het nummer Eclipse van Pink Floyd te gebruiken. De film kwam toen niet tot stand, maar Floyd vond wel zijn weg terug naar Dune omdat de trailer van Villeneuve de cover laat horen van het nummer Eclipse van het album Dark Side of the Moon uit 1973.

Variety bevestigt dat het Hans Zimmer was die achter de bewerking van Ecplise voor de Dune trailer zat. In samenwerking met een 32-stemmig koor uit Los Angeles hield Zimmer acht sessies met vier zangers tegelijk zodat het voor de koorleden mogelijk was om afstand van elkaar te bewaren. Volgens Edie Lehmann Boddicker, een van de koorleden, wilde Zimmer een eerbetoon brengen aan originele achtergrondgeluiden en ervoor zorgen dat de zang niet al te veel op de voorgrond zou klinken.

Er is een soort vreugde in de track, het klinkt hoopvol, niet wanhopig. De klanken zijn vredig en lijken niet van deze planeet afkomstig.

Boddicker werkte ook met Zimmer aan de The Lion King (2019) en voegde daaraan toe dat tijdens de opnamen alle Covid-19-protocollen zijn gevolgd.

Iedereen droeg maskers, behalve als ze zich in eigen hokjes bevonden, gescheiden door glas met eigen microfoons. Tussen de sessies door werd alles schoongemaakt.

Zimmer zelf ging nooit naar de studio. In plaats daarvan werkte hij vanuit de opnamestudio in zijn huis en sprak hij de zangers via FaceTime. Hoewel hij de hele cover van Eclipse opnam, gebruikte hij slechts 13 regels uit het nummer voor in de officiële trailer.

Warner Bros moet de cover van Zimmer nog vrijgeven voor de muziekdiensten. Wel is al gebleken dat de trailer van Dune ervoor gezorgd heeft dat de verkopen van de originele Eclipse van Pink Floyd met bijna twee procent zijn gestegen. De trailer is in de eerste week al 22 miljoen keer bekeken. De film is vanaf 18 december in de bioscoop te zien.

Dune (2020)
Bewerking van Frank Herberts sciencefictionroman. 'Dune' vertelt het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still van Timothee Chalamet in 'Dune' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsDune (2020)

Lees ook: Netflix deelt trailer nieuwe serie 'Emily in Paris'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten