3 goede films op Netflix: tips van de redactie

Een selectie van de beste dramatische komedies op Netflix

3 goede films op Netflix: tips van de redactie
17 september 2020 om 18:17

Doordat Netflix zoveel films aanbiedt, kunnen we ons voorstellen dat het soms lastig is om te kiezen welke film je vanavond weer opzet. Daarom lichten wij elke week 3 filmparels uit waarvan je wellicht niet wist dat deze gewoon op Netflix staan. Vorige week raadden we 3 goede horrorfilms aan; vandaag: de beste dramatische komedies! Hieronder vind je 3 goede films op Netflix die op een komische manier omgaan met serieuze onderwerpen.

The Bucket List

The Bucket List (2007)
7.4
Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis.

Als twee mannen allebei terminaal ziek zijn besluiten ze een bucketlist af te werken; een lijst met dingen die zo nog willen doen voordat ze sterven. Hiervoor moeten de miljonair Edward (Jack Nicholson) en de arbeider Carter (Morgan Freeman) wel eerst nog even uit het ziekenhuis ontsnappen. De film is geregisseerd door Rob Reiner, de man achter The Princess Bride (1987), When Harry Met Sally... (1989) en And So It Goes (2014). Bekijk hier de trailer van The Bucket List:

Demain tout commence

Demain tout commence (2016)
7.4
Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden.

In de Franse film Demain tout commence wordt Samuel (Omar Sy) overvallen door een oude scharrel van hem met een kind dat zijn dochter blijkt te zijn. Hij probeert de kleine baby Gloria tevergeefs terug te brengen naar haar moeder in London, maar hij zal zijn dochter toch echt zelf moeten opvoeden. Acht jaar lang raken de twee onafscheidelijk, tot haar moeder weer voor de deur staat. Bekijk hier de trailer van Demain tout commence:

50/50

50/50 (2011)
7.6
Adam (Joseph Gordon-Levitt) is een 27-jarige schrijver van radioprogramma’s die wordt gediagnosticeerd met een vorm van kanker in zijn wervelkolom.

Een 27-jarige schrijver van radioprogramma's (Joseph Gordon-Levitt) krijgt de diagnose dat hij leidt aan kanker. Zijn beste vriend Kyle (Seth Rogen) probeert hem door deze moeilijke tijd heen te helpen terwijl hij aan chemotherapie gaat en zijn hoofd kaal scheert. Ook zijn moeder en zijn therapeute Katie (Anna Kendrick) steunen hem. De film werd in 2012 genomineerd voor twee Golden Globes. Bekijk hier de trailer van 50/50:

Heb je deze films al gezien? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Demain tout commence' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten