Nieuw op Netflix: aangrijpende korte film 'A Love Song for Latasha'

Nieuw op Netflix: aangrijpende korte film 'A Love Song for Latasha'
21 september 2020 om 16:26

Vanaf vandaag is de korte documentairefilm A Love Song for Latasha (2019) te zien op Netflix. De film gaat over de moord op 15-jarige Latasha Harlins in 1992 in Los Angeles, en over de rellen die daarop volgden.

Regisseur Sophia Nahli Allison was 4 jaar oud toen de rellen in LA plaatsvonden, en herinnerd zich eigenlijk alleen de heftige branden en de donkere rook. Maar toen ze het verhaal van de moord op Latasha Harlins hoorde, besloot ze een film te maken. Een film die niet alleen gaat over het geweld, maar ook over het veelbelovende leven van Harlins, de kracht van de gemeenschap en de grote gevolgen van structurele ongelijkheid. Kijk de trailer hier:

De moordenaar van Harlins, Soon Ja Du, werd schuldig bevonden, maar kreeg geen gevangenisstraf. De woede over dat feit was als een katalysator voor de rellen die zouden volgen, waarmee de zwarte gemeenschap de diepe pijn over het verlies uitten. Haar familie en vrienden gingen niet de straat op, maar rouwden privé om het verlies van hun dochter, nichtje, en vriendin. Regisseur Allison was benieuwd naar het meisje, en haalt haar met deze korte film naar voren. Wie was Latasha, wat waren haar dromen, en hoe wordt ze herinnerd?

A Love Song for Latasha (2019)
6.3
Latasha Harlins was 15 toen ze onterecht werd vermoord door Soon Ja Du, 13 dagen na de brute mishandeling van Rodney King.

De regisseur laat in een statement weten dat ze het belangrijk vind dat de verhalen van zwarte vrouwen gehoord worden, en ook dat we ons collectief bewuster moeten worden van de corrupte systemen en de onrechtvaardigheid tegen zwarte vrouwen.

Latasha is niet alleen een statistiek, een krantenkop of een incomplete wikipediapagina. Ze was een meisje, en we moeten ondanks haar dood haar leven niet uitwissen.

Het is best lastig om een documentaire te maken over iemand die je niet meer kunt filmen of interviewen. A Love Song For Latasha gaat dan ook niet alleen over Latasha, maar ook over het spirituele proces van oude verhalen doorvertellen binnen de zwarte gemeenschap. Allison:

Het is een spiritueel archief voor de gemeenschap. Deze film is voor elk zwart meisje wat ooit de mond is gesnoerd, is weggestuurd of voor gek is gezet. We zien je, we zullen je altijd zien en we zullen voor je vechten.

A Love Song For Latasha is vanaf vandaag te zien op Netflix. Het hele aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'A Love Song For Latasha' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films NetflixA Love Song for Latasha (2019)

Lees ook: Eerste trailer van animatiefilm 'The Croods 2: A New Age' nu te zien

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten