Samuel L. Jackson keert terug als Nick Fury in nieuwe Marvel-serie

Samuel L. Jackson keert terug als Nick Fury in nieuwe Marvel-serie
26 september 2020 om 16:58

Samuel L. Jackson zal zijn rol als Nick Fury weer oppakken voor een nieuwe Marvel-serie die op dit moment in ontwikkeling is bij Disney Plus zo meldt Variety.

Het exacte plot is nog niet bekend, maar meerdere bronnen vertellen dat Jackson in de serie zal gaan spelen. Jackson vertolkte Nick Fury voor het eerst in een post-credits scène van Iron Man (2008). Sindsdien is hij in vele Marvelfilms verschenen. Recent had zijn personage een rol in Spider-Man: Far From Home (2019), Avengers: Endgame (2019) en Captain Marvel (2019). Ook speelde hij mee in twee afleveringen van Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2020).

Jackson is een van de meest iconische acteurs en heeft een enorm CV opgebouwd. Hij speelt niet alleen frequent in Marvel-films, maar is ook vaak te zien in projecten van Quentin Tarantino en speelde in meerdere films van Spike Lee. Verder is hij bekend van zijn rol in de Star Wars-prequeltrilogie, Unbreakable (2000) en Glass (2019). Zijn volgende rol als Nick Fury zou de eerste keer zijn dat hij een hoofdrol speelt in een serie.

Als de serie inderdaad gemaakt wordt, volgt die in een rijtje van big budget Marvel-projecten bestaande uit WandaVision (2020), The Falcon and the Winter Soldier (2020) en Loki (2021).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Captain Marvel' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Video on demand Disney+

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten