Productie 'The Lord of the Rings'-serie stilgelegd vanwege coronavirus

Productie 'The Lord of the Rings'-serie stilgelegd vanwege coronavirus
16 maart 2020 om 09:26

Het productiepersoneel van de serie The Lord of the Rings, dat naar verluidt 800 personen telt, is vanaf maandag, nadat Nieuw-Zeeland op 13 maart zijn grenzen sloot, teruggetreden. The Hollywood Reporter meldt dat de opnames voor twee weken zijn stilgelegd.

De productie van de Amazon-serie met een budget van $1 miljard is voor twee weken opgeschort omdat het land worstelt met het coronavirus. Er werd niet gemeld wanneer de productie zal worden hervat.

The Lord of the Rings

The Lord of the Rings

Serie gebaseerd op 'The Lord of the Rings' die zich afspeelt tijdens de 3.441-jarige periode, bekend als de Age of Númenor, of de Second Age.

Niemand van de betrokkenen bij de productie lijkt positief te zijn getest voor het coronavirus, maar in een memo wordt aan alle productiemedewerkers verzocht de opnameset van The Lord of the Rings alleen te bezoeken na toestemming van een leidinggevende.

Voor deze verstoring door het coronavirus werd verwacht dat de serie – waarin Will Poulter een van de hoofdrollen zal vertolken – in 2021 zou uit moeten gaan komen op Amazon Prime Video, maar of de productie dat nog gaat halen is onzeker.

Beeld: Still van 'The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoThe Lord of the Rings

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten