Alle bioscopen in Nederland gesloten

Alle bioscopen in Nederland gesloten
16 maart 2020 om 11:10

Het zat er al een beetje aan te komen en nu is het zover: alle Nederlandse bioscopen sluiten voorlopig hun deuren in verband met het coronavirus.

Veel bioscopen en filmtheaters hebben er de afgelopen dagen zelf al voor gekozen om dicht te blijven. Gisteren aan het eind van de middag heeft het kabinet besloten dat onder andere alle bioscopen niet meer open mogen tot 6 april.

Alle bioscoopketens hebben inmiddels meldingen op hun websites geplaatst over het besluit van het kabinet. Er wordt nog bekeken hoe houders van populaire bioscoopabonnementen zoals Pathé Unlimited en Cineville gecompenseerd gaan worden.

Het lijkt er in elk geval op dat los gekochte kaartjes in veel gevallen terugbetaald worden. Vue bevestigt dit op hun website en Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, geeft op Twitter aan dat bezoekers het geld van gekochte kaartjes terug kunnen krijgen:

Kinepolis tweet dat ze contact opnemen met mensen die kaartjes hebben gekocht:

De bioscoopagenda op onze website zal de komende weken helaas leeg zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties om thuis op de bank films en series te kijken. Check deze pagina's voor het actuele on-demand-aanbod:

Als de bioscopen weer opengaan lees je dat op onze website!

Meer over:

Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten