Hollywoodster Rhonda Fleming overleden op 97-jarige leeftijd

Hollywoodster Rhonda Fleming overleden op 97-jarige leeftijd
17 oktober 2020 om 09:58

Rhonda Fleming was bekend van films als Spellbound (1945), A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (1949) en Gunfight at the O.K. Corral (1957). Daarnaast viel ze met haar rode haar en groene ogen op in de kleurenfilms van Hollywood. Ze is op 97-jarige leeftijd overleden.

Ze brak door met Hitchcocks Spellbound waarin ze een nymfomane in een psychiatrische inrichting speelt. Daarop volgde een rol in Robert Siodmaks thriller The Spiral Staircase (1945). Enige tijd later was ze te zien in Out of the Past (1947), de eerste van de vele rollen die ze zou spelen in film noirs. Over haar personages in film noirs zei ze: "Ik hield ervan die rollen te spelen, het waren ondeugende meiden en ik was zo'n klein lief meisje."

Omdat ze in het Technicolor tijdperk opviel door haar uiterlijk werd ze ook wel "De koningin van Technicolor" genoemd en speelde ze vaak uitgesproken personages zoals een buikdanseres in Little Egypt (1951) en Cleopatra in Serpent of the Nile (1953). Ook verscheen ze vaak in westerns zoals The Redhead and the Cowboy (1951), en Pony Express (1953). Fleming was ook een getraind zangeres, waardoor ze geschikt was om rollen in musicals te spelen waaronder de 3D musical Those Redheads from Seattle (1953).

Vanaf 1975 was ze nog maar zelden te zien in films. Ze hield zich wel bezig met het steunen van kankeronderzoek, nadat haar zus in 1980 gediagnosticeerd was met een zeldzame vorm van kanker. Fleming trouwde zes keer in haar leven en had een zoon, Kent Lane. Daarnaast laat ze kleinkinderen en achterkleinkinderen achter.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Foto Rhonda Fleming via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Celebrities

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten