Postuum album filmcomponist Ennio Morricone bevat niet eerder uitgebrachte muziek

Postuum album filmcomponist Ennio Morricone bevat niet eerder uitgebrachte muziek
17 oktober 2020 om 13:11

Filmcomponist Ennio Morricone overleed eerder dit jaar aan de gevolgen van een val. Nu is bekend geworden dat op een postuum album zeven nummers zullen verschijnen die niet eerder uitgebracht zijn.

Het album genaamd Morricone Segreto zal werk bevatten uit de periode tussen het eind van de jaren zestig en het begin van de jaren tachtig. Er zal minder bekend werk op komen te staan. In een trailer die samen met de aankondiging gepubliceerd werd, wordt de verzameling beschreven als "de verborgen, duistere en psychedelische kant van de maestro".

Het album zal in totaal 27 nummers tellen, met daaronder zeldzame en vergeten stukken en alternatieve versies. Morricones zoon zei in een interview met Variety over de nummers:

In het algemeen behoren ze tot een heel belangrijke historische periode, want de jaren zeventig waren een geweldig laboratorium. Ik geloof dat veel van papa's meesterwerken op verschillende manieren de energie van die periode reflecteren.

Morricones bekendere werk omvat de scores voor The Thing (1982), The Untouchables (1987), Once Upon a Time in the West (1968), The Good, the Bad and the Ugly (1966) en uiteraard The Hateful Eight (2015), waarmee hij een Oscar won.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Hateful Eight' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten