Adam Sandler sloeg bijna rol in 'Punch-Drunk Love' af

Adam Sandler sloeg bijna rol in 'Punch-Drunk Love' af
17 oktober 2020 om 15:41

Adam Sandler was deze week te gast bij de Smartless-podcast. Daarin vertelde hij over hoe hij terechtkwam in Punch-Drunk Love (2002) en dat hij het doodeng vond om in de film te spelen.

Voor Sandler begon het allemaal op een avond bij Saturday Night LIve. Daar kwam hij Tom Cruise tegen en wisselden ze nummers uit. Toen Cruise vervolgens samenwerkte met Paul Thomas Anderson voor Magnolia (1999) belde hij Sandler op:

Tom belde me en hij zegt: "Ik ben een film aan het maken met mijn vriend Paul en hij is een geweldige regisseur en hij is geïnteresseerd om een film met jou te maken. Kan ik hem aan jou geven?"

Sandler vond hem erg aardig was en hoewel Anderson hem complimenteerde, wist Sandler zelf niet eens wie de regisseur was. Toen Anderson hem vroeg of hij een film voor Sandler mocht schrijven zei Sandler ja, dat script werd de basis voor Punch-Drunk Love.

Toen Sandler besloot om Magnolia in de bioscoop te gaan zien om toch wat kennis op te doen van Andersons werk, schrok hij zich echter rot:

Ik ging alleen en het was uitverkocht, ik zat op de voorste rij en keek omhoog en was fucking bang. Ik dacht "Oh deze gozer is fucking veel beter dan ik. Ik wil hier niet inzitten. Ik ga zijn film verpesten. Holy Shit." Ik belde hem op toen ik onderweg was naar huis en had zoiets van "Holy shit. Ik zag je film daarnet. Fuck. De kikkers! Dus ben je de film nog steeds aan het schrijven?"

Uiteindelijk reed Anderson naar Sandlers huis om het script persoonlijk te overhandigen. Sandler was weliswaar doodsbang, maar Anderson wist hem gelukkig te overtuigen waardoor wij nu kunnen genieten van Punch-Drunk Love. Anderson zou daar Beste Regisseur voor winnen op het filmfestival van Cannes en Sandler ontving prachtige kritieken.

Punch-Drunk Love (2002)
7.3
De zachtaardige Barry Egan (Adam Sandler) is een hardwerkende manager van een opslagloods in de weinig sprankelende San Fernando Valley.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Punch-Drunk Love' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsPunch-Drunk Love (2002)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten