Animatiefilm 'Calamity' wint Gouden Leeuw voor Beste Kinderfilm

Animatiefilm 'Calamity' wint Gouden Leeuw voor Beste Kinderfilm
26 oktober 2020 om 16:13

De bijzondere animatiefilm Calamity (2020) van de Franse regisseur Rémi Chayé heeft op het Cinekid-festival de Gouden Leeuw voor Beste Kinderfilm gewonnen. Calamity was eerder deze maand de openingsfilm van de 34ste editie van het festival.

Het Cinekid filmfestival is het grootste kinderfilmfestival ter wereld, en wordt elk jaar gehouden tijdens de herfstvakantie. Dit jaar was dat van 10 tot 23 oktober, in verschillende steden tegelijk. Afgelopen weekend werden de prijzen uitgereikt. Naast Calamity vielen ook de films Jackie en Oopjen (2020), The Crossing (2020), Amira (2020) en Un vrai bonhomme (2019) in de prijzen.

Grote winnaar Calamity gaat over Martha, een meisje van 12 dat met haar ouders, broers en zussen op reis is door het Wilde Westen uit de 19e eeuw. Ze moet al snel haar eigen boontjes doppen, en het feit dat ze een meisje is werkt niet bepaald in haar voordeel. Maar Martha zet door. Kijk de trailer hier:

Volgens Heleen Rouw, algemeen directeur van Cinekid is het een erg relevante film:

De krachtige en onderscheidende rol van de vrouw in de prachtige animatie, is actueel en inspirerend.

De film gooit ook hoge ogen op IMDb, en staat op dit moment op nummer 14 in de lijst van de 100 beste films van dit jaar. Benieuwd geworden? Calamity is vanaf 9 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Calamity' via TMDb
Tekst: Cinéart NL

Meer over:

FilmsCalamity (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree