Trailer van Italiaanse Netflix-komedie 'L'incredibile storia dell'isola delle rose' nu te zien

Trailer van Italiaanse Netflix-komedie 'L'incredibile storia dell'isola delle rose' nu te zien
27 oktober 2020 om 10:44

Wat als het bestuur van je land je niet aanstaat? Je kunt je aanpassen en accepteren dat je weinig invloed hebt, of vertrekken naar een ander land. Uitvinder Giorgio Rosa had in 1968 een andere oplossing: hij bouwde zijn eigen eiland, zijn eigen onafhankelijke staat. Netflix heeft zijn verhaal verfilmd als L'incredibile storia dell'isola delle rose (2020), en de trailer is nu te zien.

Rosa doopte zijn eiland 'isola delle rose', het 'rozeneiland' of 'rose island', en haalde er destijds wereldwijd het nieuws mee. Het riep een hoop vragen, morele kwesties en bureaucratisch gedoe op. Netflix zag wel iets in het bijzondere verhaal, en samen met regisseur Sydney Sibilia en scriptschrijver Francesca Manieri gingen ze aan de slag. Het resultaat kunnen we eind dit jaar bewonderen. Kijk de trailer hier:

Producent Matteo Rovere sprak vorig jaar met Deadline Magazine over het belang van de hervertelling van het bijzondere verhaal:

Deze film is iets unieks en ambitieus, niet alleen omdat hij een cruciale gebeurtenis in ons land vertelt die maar weinig mensen zich herinneren, maar ook omdat hij zich richt op universele idealen en onderwerpen. Het is een verhaal over vrijheid en broederschap dat iedereen aan zal spreken.

L'incredibile storia dell'isola delle rose (2020)
Gebaseerd op het ware verhaal van Giorgio Rosa, die in 1968 voor de kust van Rimini een kleine natie stichtte die dromen en ambities van een generatie belichaamde.

Elio Germano speelt de hoofdrol in de film. Naast hem op de set stonden onder andere Matilda De Angelis, Fabrizio Bentivoglio, Luca Zingaretti, François Cluzet (die we kennen uit Intouchables (2011)), Thomas Wlaschiha (Game of Thrones (2011–2019)), Leonardo Lidi, Alberto Astorri en Violetta Zironi.

L'incredibile storia dell'isola delle rose gaat 9 december in première op Netflix.

Beeld: Still 'L'incredibile storia dell'isola delle rose' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sL'incredibile storia dell'isola delle rose (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree