Netflix kondigt een live-actionserie aan van 'Assassin's Creed'

Netflix kondigt een live-actionserie aan van 'Assassin's Creed'
27 oktober 2020 om 15:05

Netflix kondigt hun volgende project aan: een live-actionserie gebaseerd op de populaire game Assassin's Creed. De serie is onderdeel van een deal tussen gamebedrijf Ubisoft en Netflix, waarbij de streamingdienst verschillende soorten content zal maken gebaseerd op hun spellen.

Op dit moment wordt er gezocht naar een showrunner van de Assassin's Creed-serie, iemand die alle creatieve beslissingen zal maken. Ubisoft heeft hun troepen al aangesteld, Jason Altman en Danielle Kreinik zullen vanuit hen meewerken als uitvoerend producenten.

Netflix onthult op Twitter al kort een eerste logo:

Assassin's Creed kwam als game voor het eerst uit in 2007 en was een regelrechte hit. Ruim 155 miljoen kopieën zijn tot vandaag verkocht. De spellen verkennen de oorlog tussen de rivaliserende geheime orders van de Assassins en de Tempeliers.

Het is niet de eerste live-actionadaptatie van het spel, zo kwam een aantal jaar geleden Assassin's Creed (2016) uit met Michael Fassbender in de hoofdrol. Deze verfilming bracht toen 240 miljoen dollar in het laatje tegenover een budget van 125 miljoen dollar.

Wanneer de productie start van de nieuwe Netflix-serie is nog niet bekend. Momenteel is de streamingdienst bezig met de opnames van het tweede seizoen van The Witcher (2019– ). Deze serie is echter niet gebaseerd op de gelijknamige populaire game, maar op de originele boeken van Andrzej Sapkowski.

Beeld: Still 'Assassin's Creed' (2016) via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree