Netflix deelt teaser trailer van Indiase dramafilm 'The White Tiger'

Netflix deelt teaser trailer van Indiase dramafilm 'The White Tiger'
28 oktober 2020 om 16:33

Netflix heeft zojuist het allereerste inkijkje in het nieuwe Indiase drama The White Tiger (2020) met de wereld gedeeld. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Aravind Adiga uit 2008, dat op de bestsellerlijst van de New York Times belandde en de prestigieuze Man Booker Prize won.

The White Tiger wordt geregisseerd door Ramin Bahrani en gaat over Balram Halwai, een arme dorpsjongen die gespeeld wordt door Adarsh Gourav. Balram reist naar de grote stad, om te gaan werken als bediende van een rijk stel. Via zijn positie in het gigantische huis van zijn 'meesters' doet hij zijn best zichzelf te bevrijden van zijn achtergrond en nog verder op te klimmen. Bekijk de trailer hier:

Adiga, de schrijver van het boek, probeerde met zijn verhaal de stem van de mannen uit de gigantische onderklasse van India te laten horen. Dat vertelde hij in een interview in 2008, toen hij de Booker Prize in ontvangst nam. The White Tiger vertelt het verhaal dat je niet zo vaak hoort of terugziet in de Indiase popcultuur, en zeker niet in de populaire Bollywoodfilms. Adiga wilde met zijn boek onder andere aandacht schenken aan de armoede op het platteland en de klassenongelijkheid in India, "maar zonder de sentimaliteit of de spot waarmee dat gewoonlijk gebeurt."

Naar verwachting volgt de film het plot van het boek. Het verhaal is tot script bewerkt door regisseur Bahrani zelf.

The White Tiger (2020)
Een ambitieuze Indiase chauffeur gebruikt zijn verstand en sluwheid om te ontsnappen aan armoede en de top te bereiken.

The White Tiger zal vanaf januari 2021 te zien zijn op Netflix.

Beeld: Screenshot uit 'The White Tiger - Official Teaser Trailer - Netflix'
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sThe White Tiger (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree