Het Spanish Film Festival gaat vandaag van start met ontroerende coming-of-age 'The Innocence'

Het Spanish Film Festival gaat vandaag van start met ontroerende coming-of-age 'The Innocence'
28 oktober 2020 om 17:14

Vanavond begint de zesde editie van het Spanish Film Festival. Het is een bijzondere editie, want naast de filmvertoningen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is het festival dit jaar ook online te volgen. Het festival opent met coming-of-age drama The Innocence (2019) van Lucía Alemany.

Openingsfilm The Innocence gaat over Lis, een tienermeisje dat ervan droomt het haar geboortedorp te verlaten en bij het circus te gaan. Maar dat gaan haar ouders nooit goed vinden, dus ze durft er niet over te beginnen. Ze brengt haar zomervakantie door met haar vriendinnen en haar kersverse vriendje, maar het beklemmende dorpssfeertje zit haar steeds meer in de weg. En dan krijgt ze aan het einde van de zomer een onaangename verrassing. Kijk de Spaanse trailer van de film hier:

Het Spanish Film Festival wordt georganiseerd en geprogrammeerd door Sin Fin Cinema, en focust zich vooral op onafhankelijk geproduceerde, artistieke en experimentele films. Maar ook de nieuwe trends uit de mainstream van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cinema zullen te zien zijn. Voor ieder wat wils dus. Naast The Innocence zullen onder andere de volgende films te zien zijn tijdens het festival:

Het festival begint vandaag in Amsterdam, op 4 november haken Rotterdam en Den Haag aan en vanaf 11 november kijk je ook online naar al deze Spaanse pareltjes. Het complete programma, tijden en tickets kun je vinden op de website van het festival . Het online programma is te volgen via Vitamine Cineville, dat toegankelijk is voor houders van een Cinevillepas.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Innocence' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsThe Innocence (2019)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree