Trailer van biopic 'The Glorias' over iconische activist en feminist Gloria Steinem nu te zien

Trailer van biopic 'The Glorias' over iconische activist en feminist Gloria Steinem nu te zien
28 oktober 2020 om 17:36

Gloria Steinem werd wereldberoemd met haar baanbrekende activisme en de deuren die ze opende voor duizenden andere vrouwen. Haar bijzondere levensverhaal tekende ze op in haar autobiografie My Life on the Road. Gebasseerd op die autobiografie verschijnt eind november de bijzondere biopic The Glorias (2020), geregisseerd door Julia Taymor.

Kijk de trailer hier:

Gloria Steinem wordt gespeeld door Julianne Moore, die we kennen van haar rollen in onder andere Magnolia (1999), in Boogie Nights (1997) en natuurlijk als Maude in The Big Lebowski (1998). Steinem is erg te spreken over de cast en de regisseur van de film over haar eigen leven, vertelde ze in een interview met James Corden. Ze droeg, nog altijd, haar iconische bril:

Het is een non-traditionele biopic, volgens distributeur Universal Pictures Nederland. En dat zijn we ook wel een beetje van regisseur Taymor gewend. Ze maakte eerder de bijzondere film Frida (2002) over het leven en lijden van kunstenaar Frida Kahlo, en de film Across the Universe (2007) over de hippies in de jaren '60.

The Glorias (2020)
5.1
Film gebaseerd op de autobiografie van feministisch icoon Gloria Steinem 'My Life on the Road'. De film volgt Steinems veelbewogen reis naar de bekendheid als invloedrijk vrouwenactivist.

The Glorias is vanaf donderdag 26 november 2020 in de bioscoop te zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Glorias' via TMDb
Tekst: Universal Pictures Nederland

Meer over:

Video's Films BioscoopThe Glorias (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree