Magnolia Pictures deelt eerste trailer van documentaire 'Zappa' over legendarische muzikant Frank Zappa

Magnolia Pictures deelt eerste trailer van documentaire 'Zappa' over legendarische muzikant Frank Zappa
29 oktober 2020 om 08:59

Magnolia Pictures heeft de eerste trailer van de documentaire Zappa (2020) vrijgegeven. De film over de iconische muzikant Frank Zappa is geregisseerd door Alex Winter en verschijnt dit najaar in de Verenigde Staten.

Regisseur Winter kon rekenen op de zegen van de familie en vrienden van Zappa, en kreeg van hen toegang tot bijzondere anekdotes, én veel niet eerder vertoont archiefmateriaal. Dat resulteerde in een bijzondere documentaire, waarvan de trailer nu te zien is:

Frank Zappa had een erg eigenzinnige stijl en groeide in de loop van zijn carrière uit tot een muzikaal icoon, wiens muziek niet zomaar in een hokje te plaatsen was. Ook ontsnapte hij nooit helemaal aan de politieke onrust in zijn tijd. Die onrust is dan ook terug te horen in zijn muziek en zijn teksten. Eamonn Bowles, de directeur van Magnolia Pictures, vindt dat Alex Winter de muzikant goed neer heeft gezet:

[…] Winter heeft een geweldige documentaire gemaakt. Zappa geeft het publiek een ongelooflijk genuanceerde en overtuigende kijk op de visionaire beeldenstormer en de omgeving en tijdsgeest die hem gevormd heeft.

De regisseur had zelf ook iets te zeggen over zijn nieuwste film:

Dit is het meest ambitieuze project waar ik ooit aan heb gewerkt. Het is geen typische muziekdocumentaire, maar eerder een veelzijdig verhaal dat deze complexe kunstenaar tot leven probeert te wekken.

Zappa (2020)
7.6
Een diepgaande kijk op het leven en werk van muzikant Frank Zappa.

De film verschijnt in de Verenigde Staten op 27 november, in het Thanksgiving-weekend. Wanneer de film in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'Zappa' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Films Video'sZappa (2020)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree