Duitsland selecteert politiek drama 'Und morgen die ganze Welt' als inzending voor Oscars 2021

Duitsland selecteert politiek drama 'Und morgen die ganze Welt' als inzending voor Oscars 2021
29 oktober 2020 om 12:04

Duitsland heeft de film Und morgen die ganze Welt (2020) van regisseur Julia von Heinz geselecteerd om mee te dingen naar de Academy Awards van 2021. De film ging vorige maand in première op het filmfestival van Venetië.

Wanneer Duitsland wordt getroffen door een gewelddadige reeks racistische terreuraanslagen, sluit de 20-jarige Luisa zich aan bij een splintercel van Antifa. Ze verzetten zich tegen de groeiende neonazistische beweging, en dat escaleert al snel. Ook binnen de groep ontstaan conflicten, vooral over de vraag of het gebruik van geweld een legitiem antwoord is op fascisme en haat. Kijk de trailer van Und morgen die ganze Welt hier:

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Mala Emde, Noah Saavedra, Tonio Schneider, Luisa-Céline Gaffron en Andreas Lust. De film wordt geproduceerd door de Duitse bedrijven Seven Elephant en Kings & Queens.

Und morgen die ganze Welt (2020)
6.1

Und morgen die ganze Welt (2020)

misdaad / drama • Julia von Heinz
Met Mala Emde en Luisa-Céline Gaffron
Luisa is een twintigjarige vrouw die zich bij een Duitse splintercel van Antifa aansluit. In deze antifascistische beweging ontmoet ze Alfa, een van Antifa’s voortrekkers, en al snel kweekt de geëngageerde gevoelens voor hem.

Duitsland werd voor het laatst genomineerd voor een Oscar in 2018, met Werk ohne Autor (2018) van regisseur Florian Henckel Von Donnersmack. De laatste keer dat er een Duitse film in de prijzen viel was in februari 2007, toen Das Leben der Anderen (2006), ook van Donnersmack, de Oscar voor Beste Buitenlandse Film won.

Beeld: Still 'Und morgen die ganze Welt' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsUnd morgen die ganze Welt (2020)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws