Christopher Nolan over het succes van 'Tenet': 'Studio's trekken de verkeerde conclusies'

Christopher Nolan over het succes van 'Tenet': 'Studio's trekken de verkeerde conclusies'
4 november 2020 om 09:07

Regisseur Christopher Nolan spreekt zich uit over de conclusies die studiobazen trekken aan de hand van het 'succes' van Tenet (2020). Volgens Nolan heeft zijn film het, gezien de huidige omstandigheden, zeer goed gedaan. Maar de studio's lijken vooral te kijken naar het geld dat de film heeft misgelopen.

Studio Warner Bros. bijvoorbeeld, zou aan de hand van het naar hun idee tegenvallende succes van Tenet hebben besloten grote blockbusters als Dune (2021) uit te stellen tot 2021. In een interview met de Los Angeles Times spreekt de regisseur zich uit:

Ik maak me zorgen dat de studio's de verkeerde conclusies trekken uit onze release − dat ze niet kijken naar waar de film goed heeft gewerkt en hoe dat hen de broodnodige inkomsten kan opleveren, maar naar waar het niet heeft voldaan aan de verwachtingen van vóór COVID-19 en dat ze dat gaan gebruiken als excuus om de theaters alle verliezen van de pandemie te laten opvangen in plaats van in het spel te komen en zich aan te passen.

Tenet kwam uit in een tijd waarin de bioscopen in een groot deel van de VS gesloten waren, en Nolan is blij dat zijn film desondanks 350 miljoen dollar opbracht in twee maanden tijd. De regisseur zet zich al langer in voor de bioscopen en hoopt dat studio's toch enkele films uit zullen brengen in de komende maanden. Volgens Nolan moeten we ons vooral blijven aanpassen aan de nieuwe realiteit.

Tenet (2020)
7.5

Tenet (2020)

sciencefiction / actie • Christopher Nolan
Met John David Washington en Robert Pattinson
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

Toch neemt Warner Bros. niet zomaar het besluit om grote films uit te stellen. Zo zou Tenet − ondanks de 350 miljoen dollar die de film opbracht − de studio zo'n 50 miljoen dollar hebben gekost volgens bronnen van Variety.

In Nederland waren de bioscopen wél open tijdens de release van Tenet. De film is hier wel degelijk een succes te noemen, aangezien het officieel de grootste film van Nolan ooit is in Nederland.

Beeld: Still 'Tenet' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Bioscoop FilmsTenet (2020)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws