Netflix deelt trailer van ontroerende documentaire 'Giving Voice'

Netflix deelt trailer van ontroerende documentaire 'Giving Voice'
20 november 2020 om 16:41

De eerste trailer van Giving Voice (2020) is nu te zien. De documentaire, die geproduceerd werd door John Legend en Viola Davis, ging afgelopen januari in première op het Sundance Film Festival en zal vanaf 11 december te zien zijn op Netflix.

Giving Voice gaat over de studenten die mee doen aan de jaarlijkse August Wilson Monologue Competition. August Wilson, naar wie de wedstrijd vernoemd is, was een toneelschrijver die veel anderen wist te inspireren. Hij schreef onder andere het toneelstuk Ma Rainey's Black Bottom, dat recent door Netflix is verfilmd met Chadwick Boseman en Viola Davis in de hoofdrol.

Met zijn werk won Wilson twee keer de Pulitzerprijs. De deelnemers van de monoloogwedstrijd zien in hem een voorbeeld, en treden door hun deelname in zijn voetsporen. Kijk de trailer van de documentaire hier:

Giving Voice werd geregisseerd door James D. Stern en Fernando Villena, en ging begin dit jaar première op het Sundance Film Festival, waar het een grote hit was. De documentaire won de Festival Favorite Award.

Giving Voice (2020)
6.4
Zes ambitieuze studentenacteurs doen auditie voor de prestigieuze August Wilson Monologue Competition, met als hoogtepunt een zinderende finale op Broadway.

Giving Voice is vanaf 11 december te zien op Netflix. Het complete aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'Giving Voice' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sGiving Voice (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws