Netflix zoekt Nederlandse scenarioschrijvers en start een schrijfwedstrijd

Netflix zoekt Nederlandse scenarioschrijvers en start een schrijfwedstrijd
25 november 2020 om 10:56

Aan iedereen die al jaren goed idee voor een film op de plank heeft liggen, biedt Netflix nu een podium. Samen met Scriptbank richt de streamingdienst de New Voices Script Contest op, waar Nederlandse schrijvers hun filmidee kunnen indienen. Op deze manier hoopt Netflix nieuw Nederlands schrijftalent te ontdekken.

Uit alle aanmeldingen worden via een zorgvuldig selectieproces maximaal vijftien scriptschrijvers geselecteerd. De gelukkigen ontvangen een werkbeurs en mogen in 2021 aan de slag om een script voor een speelfilm te ontwikkelen. Aanmelden kan hier tot en met 17 december.

Met deze wedstrijd zoeken we nieuwe stemmen die nieuwe verhalen willen vertellen. Niet zomaar verhalen, maar authentieke en grensverleggende verhalen die de potentie hebben om een groot publiek aan te spreken. Bij Netflix vinden we het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen herkennen in personages en verhaallijnen en dat verschillende stemmen de kans krijgen om gehoord te worden. Wij weten dat de mooiste verhalen uit ieder mogelijk deel van de wereld kunnen komen, en over de hele wereld omarmd kunnen worden. Juist daarom zijn we erg benieuwd naar waar het Nederlandse talent ons mee gaat verrassen.

Janey van Ierland, Netflix acquisitiemanager en coproducties Benelux

Tijdens verschillende fases van de wedstrijd zal Netflix samenwerken met Nederlandse producenten en andere figuren uit onze filmindustrie. Maarten Almekinders van Scriptbank legt uit dat iedereen welkom is om zich in te schrijven, ook als je niet van de Filmacademie komt.

Het is als nieuwe scenarioschrijver moeilijk om in beeld te komen bij producenten en zenders als je niet van de Filmacademie komt. Op basis van een schrijfopdracht en een filmidee kom je in beeld bij Netflix zonder dat je van te voren in een plaatje hoeft te passen. Daarmee hopen we heel veel onbekend talent in beeld te krijgen. Uiteindelijk moeten schrijvers wel een eerste versie scenario kunnen schrijven, maar daar krijgen ze begeleiding bij.

Beeld: Still 'Enola Holmes' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws