'Godzilla vs. Kong' mogelijk de volgende film die niet in de bioscoop uitkomt

'Godzilla vs. Kong' mogelijk de volgende film die niet in de bioscoop uitkomt
26 november 2020 om 14:03

Netflix heeft zijn zinnen gezet op Godzilla vs. Kong (2021). De streamingdienst bracht een bod uit van 200 miljoen dollar voor de monsterfilm waarin Kong en Godzilla de strijd tegen elkaar aangaan. WarnerMedia lijkt hier niet op in te gaan en heeft andere plannen voor het uitbrengen van de actiefilm.

De studio zou zich volgens The Hollywood Reporter samen met Legendary Pictures voorbereiden om de film uit te brengen op HBO Max, de streamingdienst van HBO. Een woordvoerder van Warner Bros. ontkent dit echter: "We brengen Godzilla vs. Kong volgend jaar uit in de bioscoop, precies zoals gepland".

Het bod van Netflix zal ze echter wel even aan het denken zetten. De 200 miljoen dollar dekt namelijk 75 procent van het budget om de film te maken. Hierdoor zal het verlies dus enigszins meevallen, mocht de film in mei 2021 geen succes zijn wegens de lage bezoekcijfers als gevolg van het coronavirus.

De monsterfilms zijn tot nu toe elke keer een groot succes geweest, vooral in China. Ruim een derde van de 386 miljoen dollar die Godzilla II: King of the Monsters (2019) wereldwijd opbracht, kwam uit China. Kong: Skull Island (2017) bracht in het land maar liefst 168 miljoen op, zo'n 30 procent van het wereldwijde bedrag.

De release van Godzilla vs. Kong staat nu gepland voor 20 mei 2021. Of we de pandemie dan al onder controle hebben, of dat bioscopen in veel landen nog steeds dicht zijn, blijft afwachten. Voor nu kunnen we dit jaar nog uitkijken naar de release van Wonder Woman 1984 (2020), waarvan Warner Bros. bevestigde dat deze 16 december in de bioscoop uit zal komen (tegelijkertijd met een digitale release op HBO Max).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Godzilla vs. Kong' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films BioscoopGodzilla vs. Kong (2021)

Lees ook:

Meer video on demand

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws