Universal aangeklaagd wegens 'racistische poster' van komediefilm 'Couples Retreat'

Universal aangeklaagd wegens 'racistische poster' van komediefilm 'Couples Retreat'
26 november 2020 om 13:38

Acteur Faizon Love heeft een rechtzaak aangespannen tegen studio Universal Pictures wegens de poster van Couples Retreat (2009), een komedie die elf jaar geleden uitkwam. Volgens de acteur is hij gediscrimineerd doordat de studio hem en medespeler Kali Hawk niet of nauwelijks op de poster zette.

Al in 2009 ontstond er opspraak over de poster, maar pas nu − na meerdere waarschuwingen van Love om de poster te herstellen − gaat hij over tot een rechtszaak. Hij hoopt hiermee niet alleen de fout van Universal te benadrukken, maar ook het systematische racisme dat volgens hem heerst de filmsector.

Universal had er geen probleem mee om zwarte acteurs te casten in de film, maar koos er wel voor om blanke en zwarte acteurs te scheiden in de internationale marketing.

Faizon Love

Universal boodt excuses aan, maar hier bleef het bij. Vooralsnog hebben ze niets aan de poster gedaan. Hoofdrolspeler Vince Vaughn zou Love zelfs hebben bedreigd toen hij zei dat de acteur moest stoppen met klagen over de poster, anders zou hij ervoor zorgen dat zijn carrière zou eindigen, zo klinken de geruchten. Universal heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Naast Love, Hawk en Vaughn spelen ook Jason Bateman, Jon Favreau, Kristen Bell, Malin Ackerman en Kristen Davis mee in de komedie waarin vier stellen in een groepstherapie belanden op een tropisch eiland.

Couples Retreat (2009)
5.5
Vier stellen gaan op vakantie naar een resort op een tropisch eiland. Terwijl één van deze stellen hier is om aan hun huwelijk te werken, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Couples Retreat' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenCouples Retreat (2009)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws