Documentaire 'Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek' nu te zien op Videoland

Documentaire 'Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek' nu te zien op Videoland
30 november 2020 om 16:08

Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek (2020) is vanaf vandaag te zien op Videoland. In de documentaire volgt presentator Ewout Genemans het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. De film werd gisteravond uitgezonden op televisie, met goedkeuring van de rechtbank.

Die goedkeuring van de rechtbank was nodig omdat verdachte Jos B. afgelopen weekend samen met zijn advocaat eiste dat de documentaire niet werd uitgezonden. Volgens advocaat Gerald Roethof wordt zijn cliënt in de documentaire te veel als dader weggezet, en tast dat hem in zijn persoonlijke levenssfeer aan. Zolang de rechtszaak nog loopt, moet de 'onschuldpresumptie' overeind blijven. Dat betekent dat B. 'slechts' een verdachte blijft totdat hij is veroordeeld.

RTL liet in reactie daarop weten dat er in de documentaire alleen globaal over de zaak wordt gesproken. Ook wordt B. onherkenbaar in beeld gebracht en wordt hij consequent benoemd als 'verdachte'. De rechter besloot daarom gisteren dat de documentaire mocht worden uitgezonden.

De documentaire bestaat uit twee delen, en in die twee delen geeft Genemans ons een unieke inkijk in de recherchezaak naar de dood van Verstappen. Verstappen verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunsummerheide, en werd dood teruggevonden. 20 jaar na zijn overlijden werd de zoektocht naar de verdachte hervat, en met deze documentaire krijgen we in kijkje achter de schermen van dit grote, beladen onderzoek.

Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek (2020)
Ewout Genemans volgt de rechercheurs en Officieren van Justitie tijdens het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een jeugdkamp op de Brunsummerheide in 1998.

Nicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek is nu te zien op Videoland. Het complete aanbod van Videoland vind je hier.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: RTL Beeldbank
Tekst: Videoland

Meer over:

Video on demand Films VideolandNicky Verstappen: Achter de Schermen bij het Politieonderzoek (2020)

Lees ook:

Meer Videoland

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws