Amazon Prime Video deelt trailer van derde film in 'Small Axe'-reeks van Steve McQueen

Amazon Prime Video deelt trailer van derde film in 'Small Axe'-reeks van Steve McQueen
30 november 2020 om 17:54
30 november 2020 om 18:42

Amazon Prime Video heeft een nieuwe trailer van filmreeks Small Axe (2020) gedeeld. De serie wordt gemaakt door 12 Years a Slave (2013)-regisseur Steve McQueen en bestaat uit vijf speelfilms, waarvan de eerste twee al eerder in de VS in première gingen.

Small Axe vertelt vijf verschillende verhalen over de West-Indische gemeenschap in Londen. Een aantal verhalen zijn waargebeurd, anderen zijn fictief. De verhalen gaan allemaal over racisme en uitsluiting, maar ook over wilskracht en doorzettingsvermogen. De vijf films krijgen allemaal een eigen trailer.

De trailer die vandaag uitkwam is die van Alex Wheatle. De film volgt het waargebeurde verhaal van de bekroonde schrijver Alex Wheatle, gespeeld door Sheyi Cole. Wheatle bracht zijn jeugd door in zorginstelling waar weinig andere jongens van kleur waren. Als hij verhuist naar Brixton ontdekt hij voor het eerst hoe het voelt om onderdeel te zijn van een gemeenschap en begint hij zijn eigen identiteit te ontdekken. Het gaat steeds beter met hem, totdat hij tijdens de Brixton-opstand in 1981 wordt opgepakt en in de cel wordt gegooid, waar hij geconfronteerd wordt met zijn verleden. Kijk de korte trailer van de film hier:

De vijf films verschijnen deze en volgende maand op Amazon Prime Video in de VS. Helaas is vooralsnog niet duidelijk wanneer ze ook in Nederland op de streamingdienst verschijnen. Mangrove gaat over politiegeweld en de protesten daartegen in de intellectuele Mangrove-gemeenschap in 1970. Lover's Rock is een fictief liefdesverhaal dat zich afspeelt op een bluesfeestje in de jaren '80. In die periode waren jonge zwarte mensen niet welkom in de witte Londense nachtclubs, en dus ontmoetten ze elkaar op huisfeesten, waar veel blues en reggae gedraaid werd en waar ze vrijheid en liefde vonden. Die muziek kreeg daarom de bijnaam 'Lover's Rock'.

Naast Alex Wheatle horen ook de films Education en Red, White and Blue bij de reeks. Education gaat over segregatie in het onderwijs, en Red, White and Blue vertelt het verhaal van een zwarte man die politieagent wordt en geconfronteerd wordt met het systematische racisme in de organisatie.

Regisseur McQueen vertelde in een eerder interview dat hij het belangrijk vond om deze vijf typisch Britse verhalen te delen met de wereld. "Ze zijn belangrijk," zegt hij, "en de wereld zou zich er meer bewust van moeten zijn."

Small Axe (2020)
7.9
Een anthologieserie met vijf verhalen over het leven van een groep vrienden en hun familie in de Londense West-Indische gemeenschap van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig.

Wanneer de Small Axe-reeks in Nederland op Amazon Prime Video verschijnt, is nog niet bekend.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Small Axe' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Video's Amazon Prime VideoSmall Axe (2020)

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws