Trailer van Nederlandse oorlogsfilm 'Mijn beste vriendin Anne Frank' nu te zien

Trailer van Nederlandse oorlogsfilm 'Mijn beste vriendin Anne Frank' nu te zien
1 december 2020 om 20:24

Dutch Filmworks deelt zojuist de eerste trailer van Mijn beste vriendin Anne Frank (2021), de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm over de vriendschap tussen Anne Frank en Hannah Goslar.

Hannah en Anne zijn beste vriendinnen tijdens de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog. Maar wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Tot drie jaar later, in 1945, wanneer de twee meisjes elkaar weer tegenkomen in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Bekijk hier de trailer van Mijn beste vriendin Anne Frank:

De opnames van de Nederlandse film begonnen 75 jaar nadat Anne Frank overleed aan de gevolgen van vlektyfus die ze in het concentratiekamp had opgelopen. Hannah wordt gespeeld door Josephine Arendsen en de 17-jarige Aiko Mila Beemsterboer neemt de rol van Anne Frank op zich. Daarnaast zijn ook Roeland Fernhout, Lottie Hellingman en Stefan de Walle te zien. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart.

Mijn beste vriendin Anne Frank verschijnt 4 februari 2021 in de bioscoop. Netflix kocht de wereldwijde rechten van de Nederlandse bioscooprechten; wanneer de film op de streamingdienst te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Mijn beste vriendin Anne Frank (2021)
Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Beeld: Still 'Mijn beste vriendin Anne Frank' via Dutch Filmworks/YouTube
Tekst: Ovide Agency

Meer over:

Video on demand Films Netflix Video'sMijn beste vriendin Anne Frank (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws