'The Witcher'-regisseur en Netflix maken Zweedse miniserie over de moord op premier Olof Palme

'The Witcher'-regisseur en Netflix maken Zweedse miniserie over de moord op premier Olof Palme
3 december 2020 om 14:42

Netflix heeft een verfilming besteld van de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. De Zweedstalige miniserie zal uit vijf afleveringen bestaan en draagt de titel The Unlikely Murderer.

De miniserie zal vooral draaien om Stig Engström, de grafisch ontwerper die wordt bestempeld als de moordenaar maar die tot zijn dood uit de handen van justitie wist te blijven. Dit is hem gelukt door een combinatie van geluk, durf en een verbijsterd politiekorps dat hem liet lopen.

De hoofdrol van verdachte Engström wordt gespeeld door Robert Gustafsson, de Zweedse acteur en komiek die we vooral kennen door zijn rol in De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (2013). Daarnaast zijn ook Eva Melander, Mikael Persbrandt en Peter Andersson gecast voor de miniserie. Gustafsson omschrijft hoe deze hoofdrol een soort therapie voor hem is:

Het is een spannende uitdaging en een grote verantwoordelijkheid om Stig Engström uit te beelden, maar in zekere zin ook een vorm van therapie. Sinds ik in dezelfde bioscoop was als Olof Palme in de nacht van de moord, heeft deze zaak altijd gevoeld als een abces dat nooit verdwijnt − en ik ben niet de enige die dat voelt.

The Unlikely Murderer wordt geschreven door Wilhelm Behrman en Niklas Rockström. Charlotte Brändström, regisseur van een aantal afleveringen van Netflix-hit The Witcher (2019– ), neemt de regie van de eerste twee afleveringen op zich.

Wanneer de productie start van de miniserie is nog niet bekend. The Unlikely Murderer zal in 2021 uitkomen op Netflix.

Beeld: Still 'Who Killed Olof Palme?' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Witcher (2019– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws