'Peaky Blinders' stopt na seizoen 6

'Peaky Blinders' stopt na seizoen 6
18 januari 2021 om 18:30

Seizoen 6 van Peaky Blinders (2013– ) zal het laatste seizoen zijn, zo meldt seriemaker Steven Knight tegenover Variety. De opnames van het slotseizoen zijn momenteel bezig in het VK. Hoewel seizoen 6 het einde betekent van de serie, "gaat het verhaal in een andere vorm verder" volgens Knight. Of de maker hiermee hint naar een spinoff, is nog onduidelijk.

Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de covid-pandemie vinden we de familie in groot gevaar en is de inzet nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en zijn er zeker van dat onze geweldige fans het geweldig zullen vinden. Terwijl de tv-serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder.

Dat seizoen 6 het laatste seizoen is, is enigszins verrassend te noemen doordat Knight voorheen nog vertelde in interviews dat Peaky Blinders door zou gaan tot seizoen 7. "Ik ben bijna klaar met het schrijven van seizoen zes, daarna zal ik me over een zevende seizoen gaan gaan buigen," zo zei hij eerder. Dat de productie met een jaar vertraagd werd door het coronavirus heeft ongetwijfeld de plannen versneld om de serie te eindigen.

Seizoen 6 zal ergens aan het einde van 2021 uitkomen, of pas in 2022 afhankelijk van het verloop van het coronavirus. Het is nog onduidelijk wanneer het slotseizoen in Nederland op Netflix verschijnt.

In het zesde seizoen van de serie over Tommy Shelby (Cillian Murphy) en zijn beruchte familie, vindt de eerste aflevering plaats in 1934. Knight zei eerder over het nieuwe seizoen:

De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren '30.

Seizoen 1 tot en met 5 van Peaky Blinders zijn nu te zien op Netflix.

Peaky Blinders (2013– )
8.8
'Peaky Blinders' speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog, in 1919. Tommy Shelby (Cillian Murphy) leidt er de beruchte bende the Peaky Blinders en wilt er de maatschappelijke ladder beklimmen.

Beeld: Still 'Peaky Blinders' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixPeaky Blinders (2013– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws