Netflix en 'Doctor Who'-regisseur maken een serie van de stripboekenreeks 'Heartstopper'

Netflix en 'Doctor Who'-regisseur maken een serie van de stripboekenreeks 'Heartstopper'
20 januari 2021 om 13:48

Netflix gaat aan de slag met een serie-adaptatie van de stripboekenreeks Heartstopper van schrijfster en illustrator Alice Oseman. De streamingdienst heeft Doctor Who- en Sherlock-maker Euros Lyn aangesteld als regisseur.

Anderhalf jaar geleden kocht See-Saw Films de rechten van de reeks. De verhalen van Oseman gaan over Nick en Charlie, twee Britse tieners die op een jongensschool zitten. Charlie is homo en wordt op een dag naast Nick gezet, een vrolijke zachtaardige rugbyspeler. Ze worden al snel vrienden, maar als Charlie gevoelens voor Nick ontwikkelt, denkt hij dat de gevoelens niet wederzijds zijn. Toch is Nick meer geïnteresseerd in Charlie dan dat hij denkt.

Heartstopper ontstond oorspronkelijk als een webcomic op Tumblr en Tapas, tot ze werden gepubliceerd door Hachette Children's Group. Oseman mag voor Netflix ook het script van de serie schrijven. De 26-jarige schrijfster uit haar enthousiasme op Instagram.

Netflix werkt aan acht afleveringen van elk een half uur. Wanneer de productie start en wanneer de serie in première gaat, is nu nog niet bekend.

Beeld: Still 'Heartstopper' via Alice Oseman / Instagram
Tekst: Bron

Meer over:

Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws