Dramafilm 'The White Tiger' nu te zien op Netflix

Dramafilm 'The White Tiger' nu te zien op Netflix
22 januari 2021 om 17:58

De dramafilm The White Tiger (2021) van regisseur Ramin Bahrani is nu te zien op Netflix. Het is een verfilming van het populaire gelijknamige boek van Aravind Adiga over klassenverschillen, dromen van geluk en trouw blijven aan jezelf.

Het verhaal draait om Balram Halwai, gespeeld door Adarsh Gourav. Hij komt uit een arm gezin, en probeert hogerop te komen via zijn baan als chauffeur voor een rijk stel, dat gespeeld wordt door Priyanka Chopra Jonas en Rajkummar Rao. Maar dat is helemaal niet zo makkelijk in India, waar de klassenverschillen groot zijn en meestal nogal onoverkomelijk lijken.

Kijk de trailer van de film hier:

The White Tiger is een verfilming van het succesvolle boek van Aravind Adiga met dezelfde titel. Met zijn boek probeerde Adiga de stem van de mannen uit de onderklasse van India te laten horen. Dat zijn er namelijk vrij veel, maar ze worden maar weinig gerepresenteerd in de Indiase (pop)cultuur, en als het wel gebeurt is het vaak heel sentimenteel of juist spottend. Het boek won in 2008 de prestigieuze Booker Prize.

The White Tiger (2021)
7.2
De ambitieuze chauffeur (Adarsh Gourav) van een rijk Indiaas stel (Priyanka Chopra Jonas en Rajkummar Rao) gebruikt zijn verstand en sluwheid om uit de armoede te komen en een ondernemer te worden.

The White Tiger is nu te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still 'The White Tiger' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe White Tiger (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws