Live-action 'Harry Potter'-serie in beginstadium van ontwikkeling bij HBO Max

Live-action 'Harry Potter'-serie in beginstadium van ontwikkeling bij HBO Max
26 januari 2021 om 09:00

Er zijn enkele gesprekken geweest over het plan om de Harry Potter-boeken naar het kleine scherm te brengen, zo meldt The Hollywood Reporter. HBO Max heeft met meerdere schrijvers rond de tafel gezeten om te kijken wat er mogelijk is voor een serie.

Op dit moment zijn er nog geen concrete personen verbonden aan het project. Volgens HBO Max en Warner Bros zijn "er geen Harry Potter-series in ontwikkeling bij de studio of het streamingplatform". Wel is het topprioriteit om de wereld van rond Harry Potter uit te bouwen, aangezien de franchise veel geld oplevert. Al is er de laatste tijd ook veel controverse geweest over J.K. Rowlings transfobe uitspraken.

Naast een mogelijke serie staat Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2022) nog op het programma, al zijn ook daar problemen geweest rond Johnny Depp, die uiteindelijk vervangen is door Mads Mikkelsen. Het plan is nog steeds om daar nog twee films op te laten volgen. Een Harry Potter-serie zou echter zeker in deze tijden gunstig zijn, omdat Warner Bros zich in coronatijd op streaming richt. Daar speelt wel mee dat de rechten rond de Harry Potter-franchise gecompliceerd zijn, zo kon HBO Max de Harry Potter-films slechts drie maanden vertonen vanwege een deal die Rowling heeft met NBCUniversal.

Wanneer en in welke vorm een Harry Potter-serie verschijnt, blijft dus afwachten. Ondertussen kan je alle Harry Potter-films op Amazon Prime Video kijken.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Harry Potter and the Deathly Hallows' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series AlgemeenHarry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws